19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Fethullah Gülen’in Nurettin Veren’e cevap vermesi lazım...

Bugünkü köşemi Nurettin Veren’e bırakmak istiyorum, çünkü şu an kendini ifade edebilecek bir mecrası yok…

Nurettin Veren, 35 yıl boyunca Fethullah Gülen ile birlikte çalışmış ve Cemaate ait Samanyolu TV, Zaman Gazetesi, FEM Dersaneleri ve bir çok üniversitenin kurucusu olmuş. Ancak ne var ki, Fethullah Gülen ile yolları ayrılmış.

Veren’in hikayesi bundan sonra başlıyor. 35 yıl boyunca Gülen ve Cemaatine hizmet veren Nurettin Veren, şimdi Fethullah Gülen tarafından “hain” ilan edildiğini ve Fethullah Gülen’in kendisini “öldürtmek isteğini” iddia ediyor.

Nurettin Veren, bir süredir bu iddialarını ve Cemaatle ilgili bildiklerini www.nurettinveren.org isimli bir sitede duyurmaya çalışıyordu. Ne var ki sitesi bir kaç gün evvel hack’landı. Veren’in sitesi hack’lanmakla da kalmadı, Nurettin Veren’in yeni site kurabilmek için alabileceği bütün domain adresleri Aksiyon Dergisi’nde çalışan bir muhabir tarafından satın alındı. Anlayacağınız Veren’in şimdi sesini duyurabileceği bir sitesi yok. Ayrıca, kendisine gazetelerce de bir “ambargo” konulmuş ve medyada da yer bulamıyor.

Sizinle önce, Nurettin Veren’in açıklamalarını, sonra da geçenlerde Ilıcaklar’ın Tercümanı’nda yer alan Fethullah Gülen’in iddiaları üzerine verdiğim bir soru önergesini, paylaşmak istiyorum.

Ancak bilmenizi isterim, aşağıda yer alan görüşler tamamıyla Nurettin Veren’e aittir ve Veren tarafından aktarılanlara bir yorum katılmamıştır:

“Fethullah Gülen 1966 yılında İzmir’e geldiği ilk günden itibaren, 35 yıl gece gündüz beraber çalıştık.

Daha sonra yollarımız ayrıldı. Ben Amerika’dan döndükten sonra Fethullan Gülen’in yakın bir arkadaşı olarak iç bünyede halletmek için uğraştığım fikir ayrılıklarını kendisiyle görüşerek, Amerika’da çözüme kavuşturmayı planladım.

Ben Amerika’da bu diyaloğu temin edip, aile içi meseleleri görüşmenin yüz yüze olmasını düşünmüştüm. 30 gün misafir olarak kaldığım Fethullah Gülen’in Amerika’daki evinde, bir tek kelime bile konuşturulmadan sabırla 30 gün bekledim. Son gün, yapmış olduğu davranış, cinnet ve hezeyan beni öldürmek isteme noktasına varınca, canımı zor kurtarıp kaçmak zorunda kaldım ve bu fitneyi, iftirayı çıkaran İlahiyatçı Prof. Kemalettin Özdemir ve yine bu fitneyi çıkaran Zaman Gazetesi yazarlarından, benim eski arkadaşlarımdan olan, bir türlü ayamayan Abdullah Aymaz’la görüşmek istedim. Ve ikisini de telefonla aradığım halde görüşelecek bir şey yok ifadeleriyle reddedildim. Belki bir çözüm olur diye eski tanıdıklarımdan Prof. Şerif Ali Tekalan’a, (Polis Koleji mezunu olan Polis menşeili Prof. Fatih Tekalan Fatih Üniversitesi’nin yöneticisi) Amerika’daki bu çılgın ve korkunç durumu anlattım. O da bana, kurt kardeşin durumunu gördükten sonraki hikayeyi anlattı, işten sıyrılmayı ve ört bas etmeyi tercih etti.

Ben hiçbir yerden çare bulamayınca, olabilecek herhangi tehlikeli bir durumu önlemesi için eskiden beri hem Fethullah Gülen’i, hem de beni yakından tanıyan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun makam odasına giderek yazılı dilekçemi suç duyurusu olarak verdim. 2-3 saat orada konuyu görüşmemize rağmen, konuyu örtbas etmek ve bu işi duyurmamak için Aksu beni iknaya uğraştı. Ben, ondan sonra Cemil Çiçek Bey’e ( O da beni eskiden tanır ve Hocaefendi’nin yanına sık sık gelir) faks çekerek aynı müracaatta bulundum. Fakat hiçbir cevap alamadım.

Bütün bu sansürler, baskılar ve susturulmalar karşısında internet safyasından bu durumu duyurmaya karar verdim. Ve bir yıldır beni durdurmak için, susturmak için görevlendirilmiş olan Zaman Gazetesi’nin eski kurucusu ve gazeteyi bize satan Alaaddin Kaya, İlahiyatçı Prof. Suat Yıldırım, Fethullah Hoca’nın akrabası ve gizli işlerinin yöneticisi Ali Bayram, gazeteci Yazarlar Vakfı’nın şimdiki Başkanı Harun Tokak ve görevli Prof. Şerif Ali Tekalan, arkadaşlara, beni oyalalamak ve uyutmak için her türlü riyakarlığı yapan bu insanlara telefonla Fethullah Gülen ile görüşmek istediğimi söyledim. Eğer yüzyüze görüşüp konuşarak meselelerimizi üçbeş yıl aradan sonra hala halledemezsek, ben internet sayfasından bunları söylemek mecburiyetinde kalacağımı kendilerine mertçe söyledim. Ve ondan sonra “istediğini yapabilirsin, yazsan ne olur, söylesen ne olur seni hain ilan ederiz” deyip oralı olmadılar ve umursamadılar. Ve olaylar bundan sonra bu şekle geldi.

Bu arada Ali Bayram cep telefonumdan arayarak beni en ağır hakaretlerle iki defa arayıp tehditlerde bulundu.

Sonra ben internet sitesinden bildiklerimi açıklamaya çalıştım. Ancak bu sefer de internet sitem hack’landı. Benim www.nurettinveren.org adlı adresim üçüncü defa sabote edildi. Benim başka domain sitesinden satın alıp, net ve com sitesi yapmak için müracaat ettiğimde nveren ve nurettinveren.com, net, gibi bütün isimlerin net ve com’dan satın alındığını öğrendim. Ve satın alanları araştırdığım zaman bunun Aksiyon Dergisi’ndeki Yasin isminde çalışan birisi tarafından satın alındığı bilgisini aldım. Daha öncesi nveren.org sitesinin de şifrelerinin yine aynı şahıs tarafından çalındığını öğrendim. Web sayfası satıcılığı görevini üstlenen bu şahsın, sattığı şirketlerin şifreleri elinde olduğu için aldığı talimatlar doğrultusunda sitemi kapattığını tespit ettim.

İnternet sitemin saldırıya uğraması sadece küçük bir örnek. Basında da benim anlattıklarımın yayınlanmaması için yoğun bir rüşvet ve baskı kampanyası sürüyor.

Medya tekellerinden birçok kişinin benimle görüştü ama hiçbirisi tek satır haber yapmadı. İlk olarak Hürriyet gazetesinden Oktay Ekşi’nin benimle görüştü. Oktay Ekşi, Doğan Kitap yöneticilerinden Mehmet Yaşin’in bu konu ile ilgili bir kitap hazırlayacağını söyledi. O’na her şeyi anlattım, belgeleri verdim. Ama daha sonra Ekşi beni aradı ve “bana soru sorma. Anlattıklarını yayınlayamayız” dedi.

Basında güvenilir kalemler olarak adlandırılan bazı gazeteciler de benimle görüştü, bütün bilgi ve belgeleri aldılar ama aylardır tek kelime yazmadılar. Son olarak Kanal D 2.5 saatlik bir çekim yaptı, bu program da yayından kaldırıldı.

Bu “sansür ablukası” Fethullah Gülen’in marifetiyle olmaktadır. Bu medya kuruluşları Gülen cemaatiyle sıkı ilişkilere sahip. Hiçbirisi Gülen karşıtı haber yapmaya cesaret edemiyor.”

*****

Nurettin Veren’in iddiaları bunlar.

Fethullah Gülen Hocaefendi ve/veya adı geçen başka kişiler cevap vermek istiyorlarsa, lütfen cevaplarını bekliyorum.

****

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA



Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Abdülkadir AKSU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 18.11.2004



Emin ŞİRİN

İstanbul MİLLETVEKİLİ

18.11.2004 tarihli Dünden Bugüne Tercüman Gazetesinde, Sayın Fethullah Gülen’in “Türkiye’de üst seviyede vazife görmüş bir insanın ‘Türkiye’de yeniden kan gövdeyi götürecek. Falan tür simalar bu dönemde Türkiye’de bulunmasa iyi olur dediğini” açıklamıştır. Sayın Fethullah Gülen ayrıca: “ Memlekette ne zaman iyi şeyler olursa, bu gelişmelerden sonra o melun cinayetler tekrar olacaktır. Bu ülkede, 300 seneden beri Türk toplumunun kaderinde hakim cemiyyat-ı sırrıyeler vardır. Bunlar görünmezler ama Türk toplumuyla oynayagelmişlerdir. Bu kişiler, Türkiye’deki gelişmeleri kendi emel ve arzularının gerçekleşmesi ve koruyup kayırdıkları insanların çıkarları adına bir tehlike sayıyorlarsa, bundan sonra da bazı kimselerin vücudunun kaldırılmasına ihtiyaç hissedecek ve yine ellerini kana bulayacaklardır. Bundan 8-9 ay evvel bir dostum vasıtasıyla bana, bu tür şeyleri bilen, çok üst seviyelerde vazife görmüş bir insanın, ‘önümüzdeki aylarda Türkiye’de yeniden kan gövdeyi götürecek, seri cinayetler işlenecek’ dediği nakledildi, ‘mesela falan falan tür simalar, bu dönemde Türkiye’de bulunmasalar iyi olur. Çünkü seçilen hedefler onlar da olabilir’ denildi. Ülkeyi topyekün kargaşaya sürükleyecebilecek söz konusu hadiseler karşısında devletin, kendi hassasiyetini, duyarlılığını göstermesi lazımdır. Kendi elinin altındaki memurlar kadrosu sayılan Emniyet Teşkilatı ve JİTEM üzerinde de hassasiyetini hissettirmesi lazımdır. Yani, istihbarat ve Emniyet Teşkilatı, JİTEM çok iyi çalışırsa, bence bu kana susamış vampirlerin önümüzdeki günlerde yeniden Türkiye’de kan seylapları meydana getirmelerine meydan verilmeyebilir. Öyleyse, istihbaratın çok iyi işlemesi, dış servislerin Türkiye’deki emellerinin çok iyi takip edilmesi lazım. Tanzimat’tan daha önce Türkiye’de faaliyete başlayan, zamanla devletleri bile aşabilecek hale gelen, bazı idarecilere dedikleri her şeyi yaptırabilen, hükümetleri devirip yeni hükümetler kurabilen, içeride çok iyi teşkilatlanmış olsalar da kökleri tamamen dışarıda bulunan, harici güçlerin emellerine hizmet eden, çok güçlü insanları bünyelerine aldıklarından dolayı kendilerine mensup bir insanın tutuklanmasına, sorgulanmasına ve mahkum edilmesine asla fırsat vermeyen, bir kısım cemiyyat-i sırriyenin çok iyi takibe alınması lazımdır” demektedir.

Aynı tarihli Tercüman Gazetesinde, Nazlı Ilıcak yazısında, “Gülen’in bu sözleri kendisiyle ilgili bir ihbar aldığının işareti sayılabilir” şeklinde verilmiştir.

Buna mukabil, www.nurettinveren.org sitesinde Makine Mühendisi Gazeteci Nurettin Veren, “Fethullah Gülen’in kendisini hain ilan ettiğini ve ABD’de 50 kişinin huzurunda öldürülmesini emrettiğini”, “Bu konuyu Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Sanayi Bakanı Ali Coşkun’un, eski dava arkadaşlarımız ve yetkili bakanlar olarak suç duyurusunda bulunduğunu, can güvenliği ve koruma talep ettiğini” iddia etmektedir.

Sorular:

1- Dünden Bugüne Tercüman Gazetesi’nde, 18.11.2004 tarihinde Fethullah Gülen’in ağzından ortaya konulan, “Türkiye’de tekrar melun cinayetler olacak, yeniden kan gövdeyi götürecek” şeklindeki ifade ihbar kabul edilerek gerekli araştırma başlatılmış mıdır? Başlatılmamışsa, bu soru önergem ihbar kabul edilerek gerekli araştırma başlatılacak mıdır?

2- Sayın Fethullah Gülen’in tarifine göre, “Tanzimat’tan daha önce Türkiye’de faaliyete başlayan, zamanla devletleri bile aşabilecek hale gelen, bazı idarecilere dedikleri her şeyi yaptırabilen, hükümetleri devirip yeni hükümetler kurabilen, içeride çok iyi teşkilatlanmış olsalar da kökleri tamamen dışarıda bulunan, harici güçlerin emellerine hizmet eden, çok güçlü insanları bünyelerine aldıklarından dolayı kendilerine mensup bir insanın tutuklanmasına, sorgulanmasına ve mahkum edilmesine asla fırsat vermeyen, bir kısım cemiyyat-i sırriye” kimdir?

3- Bahsi geçen gazetede Fethullah Gülen’in ağzından ortaya atılan iddialarla ilgili olarak Sayın Fethullah Gülen’den, ABD’de ikamet etmekte olduğu adrese derhal bir emniyet ve istihbarat timi yollanarak gerekli ifade alınacak mıdır?

4- Nurettin Veren’in, internet sitesinde ortaya koyduğu ve yukarıda detayıyla anlatılan iddialar doğru mudur, araştırılmış mıdır? Araştırılmamışsa, ihbar kabul edilmesi gereken bu soru önergemden sonra araştırılacak mıdır?


Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 14:42:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
asil IP: 88.224.153.xxx Tarih : 27.06.2006 23:55:14
Sn Nurettin VEREN 30 Senedir anlıyamadıda Bir İki senedemi Fettullah GÜLEN'i anladı.Seyrettiğim kadarı ile akıllı adam akıllı adamlar çevresinde art niyetleri kısa zaman da anlarlar. Emin ŞİRİN BEy bukadar vatanına düşkünse Çukurova Üni.açılan Apo Posterleri ve PKK Bayrakları için soruşturma istedimi.

arzu alvar IP: 85.101.227.xxx Tarih : 1.07.2006 17:32:52
bu haberlerden yeni haberim oldu ama ne kadar saçmaladıgı belli 35 yıl dile kolay insanın gözünün açılması için çok uzun degil mi sizce.su an toplumuzun durumu belli herkesin nufus kağıdında müslüman yazarken kimse müslüman demek ne bilmiyor insanlara bu anlatıyor diye kimse istemiyor fransanın müslümanlara ne yaptıgını herkes biliyor yanlıs yasantının sonu herkes müslümanları yanlıs tanıor cunku bız dınımızı bilmiyoruz ve hicte arastırmıyoruz amerikada her yıl binlerce insan musluman olurken turkiye muslumanlarına bakıp benim inandıgm din bu degıl dıyor.şimdi ınsanlara muslumanlığn guzelligi anlatılıyor kimse bunu cekemiyor neden bu kadar ugraşıyorlar amerıkaya özenp onlarn yasam tarzını benimsecbiliyor imize onlar bize özense ya kuranı kerimi elimizden almaya clısıyorlar biz bunu engelleyecegımıze elimizle dinimizi ellerine veriyoruz allah yardımcımz olsun dinimize sahip cıkalm bunu saglamaya calısanlarada engel olmayalm fethullah gulenin arkasındayz

selim hataylı IP: 85.98.91.xxx Tarih : 8.08.2007 11:43:15
Madem ORTADA ÇOK CİDDİ İDDİALAR VAR.O zaman bu iddiaların doğruluk derecesinin arştırılıp neticesinin insanlara bildirilmesi gerekmektedir.ve yorum yapılırken neticeye göre yapılmasının doğru olacağı kanaatindeyim.hakperestlik objektiflik bunu gerektirir. f.gülen taraftarlarına ve muhaliflerine olaylara bu bakışla bakmalarını ve duygusallığı bikenara bırakmalarını şiddetle tavsiye ediyorum.lütfen çıkarın artık at gözlüklerinizi.

CENGIZ SAHIN IP: 87.66.115.xxx Tarih : 22.01.2007 00:42:13
http://tr.fgulen.com/a.page/basindan/roportajlar/gazeteler/milliyette.mehmet.gundemle/a12994.html ISTEGINIZ BUYDU SANIRIM YAYINLARSANIZ SEVINIRIM HANI CEVAP HAKKINA OLAN SAYGINIZDAN DOLAYI NURETTIN VERENE HIDAYET DILIYORUM YAZIK ETMIS GENCLIGINE 35 YILDA KOCA BIR SIFIR CEKMIS DEMEKKI OLUYORMUS AMA UZULMESIN YAPTIKLARI SONUNDA BIZ ONUN NIYETININ NE OLDUGUNU COZECEK KADAR AKILLI INSANLARIZ YANI NIYETINI DIREKT SOYLESE DAHA AZ YORULUR GIZLEMEYE CALISTIKCA BATIYOR KENDISI SAYGILARIMLA GUNES BALCIKLA SIVANMAZMIS BOSUNA ELINIZI KIRLETMEYIN SIZLERDE UZERINIZ CAMUR OLUR KIRLENIRSINIZ SOYLE UZANIP GUNESIN SICAKLIGIYLA ISINMAK VARKEN

Deniz Türkcan IP: 85.101.45.xxx Tarih : 2.04.2007 15:49:04
Allah ıslah etsin böyle iftiracıları... merak ettiğim; acaba başından beri böyle miydi bu adam, yoksa menfaatine ters düşen bişey oldu da mı böyle sapıttı?.. herneyse; Allah herkesin layığını verecektir... (yorumlar beni inanılmaz mutlu etti; bilen biliyor demek kimin ne olduğunu.. Allah razı olsun...)

taliban yıldız IP: 85.107.165.xxx Tarih : 26.07.2007 14:45:19
arkadaşlar hepimiz müslümanız inşaallah ben ona göre bir kaç şey söylemek istiyorum fethullah gülen hoca ıle ilgili bilgi edinmek isteyen onun yaptığı icraatlara baksın ama doğru yerlere baksın nurettın veren gıbılere bakmasın çünkü iftira onunki sizin emin olabıleceğınız dogru yerlere bekın örnek olarak türk okullarını araştırın ordakı güzelliklerin meyelerini türkçe yarışmasını izleyerek görün hiç tanımadığımız insanlar hatta yam yam diye nıtelendırdiğimiz bazı kavimler bile teknolojiden hiç bir haberi yokken oralara gönül insanları gütmişler ve onlara türkçe ögretmişler bu ve daha niceleri.... bu sayede bir çok insan turk dostu hatta musluman dostu olmuştur.

nihat gür IP: 88.230.176.xxx Tarih : 14.05.2007 10:58:57
nurettin veren davasına ihanet eden adam bilmezmisin yapmak zor yıkıcı olmak çok kolaydır sen kolay olanı seçtin ve türk milletinin fedakarlığı cefakarlığı çalışma azmi karşısında senin anlayamayacağın bir çok değer altında ezildin... bittin bittin...

fatma IP: 88.241.120.xxx Tarih : 12.02.2007 23:53:32
ÇOK CİDDİ İDDİALAR VE ENDİŞE VERİCİ OLAYLAR KANITLANACAĞI SAVUNULARAK ANLATILIYOR. BU DİKKATE ALINMALI. ÜZERİNE GİDİLİP ARAŞTIRILMALI. BU ÜLKENİN SAVCILARI BUNU SUÇ DUYURUSU OLARAK KABUL EDİP ÜZERİNE GİTMELİ HALA NEDEN GİDİLMEDİ ANLAMIYORUM. AÇIKÇACI BEN KENDİ ADIMA ENDİŞELİYİM. BİZ TOPLUM OLARAK HESAP SORMAK, BİR İŞİ TAKİP ETMEK VE MÜDAHALE ETMEK KONUSUNDA HEP PASİF KALIYORUZ. BU YÜZDEN KÖTÜ NİYETLİ İNSANLAR İSTEDİKLERİ GİBİ CİRİT ATMAKTAN ÇEKİNMİYORLAR. DAHA DUYARLI OLUP İSTEMEDİĞİMİZ OLAYLARA DUR DEMELİYİZ. BİR SUÇLAMA SÖZ KONUSU BUNUN MUHATABI OLAN GÜLEN BUNA CEVAP VERMEK ZORUNDA.