17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Neden acaba?


Garibime giden bazı konuları sizinle paylaşmak istiyorum:


1- Yargıtay Başsavcılığına Tayyip Erdoğan ile ilgili olarak (AK Parti’nin kapatılmasına sebebiyet verecek ciddiyette) bir suç duyurusunda bulundum. Çıt çıkmadı. Neden acaba?

2- Son günlerde Yargıtay meselesi çıktı. Bu mesele üstelik benim 1. maddede bahsettiğim suç duyurusunun muhtemelen ele alınacağı süreçte ortaya çıktı. Deşifreleri kim sızdırdı? Bu deşifrelerin basına sızması ve zamanlaması fevkalade önemli bir mesele iken bu konu hakkında tahkikat açılmadı. Neden acaba?

3- Van Valisi Hikmet Tan, suikast teşebbüsünden sonra “Kürt halkı”ndan bahsetti. Kendisine Anayasanın 66. maddesini hatırlatınca da, bana karşı feveran etti. “Kürt halkı”ndan bahseden Vali ısrarla görevde tutuluyor. Neden acaba?

4- TCK 14 Eylül’de TBMM’ye gelecekmiş. Konuyla ilgili tartışmalara bakıyorum; tartışılan konular başörtüsüne ceza, zina, vs. gibi konular. Güzel. Ancak, üniter yapıyı ve devletin bekaasını, Anayasanın “değişmez!” maddelerini alakadar eden hususlar var. Konuyu Köksal Toptan’a yazdım. Basına da ilettim. Bu konuya da ilgi yok. Neden acaba?

5- Büyükşehir Belediyeler Tasarısı görüşülürken, “Bu tasarı yasalaşırsa Türkiye nüfusunun önemli bir kısmı jandarmanın kontrolünden çıkacak; yerine konulacak ne yetişmiş polis ne de bütçede polis kadrosu için ödenek var. Ne olacak?” diye herkesin dikkatini çekmeye uğraştım. Sonunda yasa çıktı, Diyarbakır’da polisin alanı genişledi, İstanbul ve Kocaeli’den (yani, Kırklareli, Tekirdağ ile Adapazarı arasında kalan ve Türkiye nüfusunun takriben yüzde 20’sini barındıran alan) jandarma çıkıyor. Yerine ne konulacak diye sorduğumuzda cevap yok. Neden acaba?

6- TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’ün son dönemlerde ortaya çıkmış en entresan bürokrat olduğunu, TMSF’nin bir halkla ilişkiler şirketi tuttuğunu ve görevlerini yapmadığını ve yapmayacağını ilan eden bu bürokratın halkla ilişkiler şirketinin parasını kimin ödediğini merak ediyoruz. Ayrıca ilişikteki evrakta da göreceğiniz üzere fevkalade pişkin davanıyor. Bu bürokrat görevden alınmıyor. Neden acaba?

7- Hukuken imkan olmamasına rağmen Star Yayın Grubu’nu satmaya uğraşan Ahmet Ertürk, işi muhtemelen satış yerine uzun süreli kiralama ile halledecek. Ahmet Ertürk yabancı danışman şirketin yaptığı Star’a ait değerlendirme raporunu açıklamıyor. Neden acaba?

8- İlköğretimde tavsiye edilen “Yüz temel Eser” arasına Platon’un “devlet”i kondu. Bu eser Faşizmin temeli. Platon’un Devlet’inden başka hiçbir felsefe eseri yok. Neden acaba?

9- Pamukova’daki tren kazasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen tren kazasının raporları da açıklanmadı. Neden acaba?

10- Azmi Ateş, Vakıfbank eski Genel Müdürü Hasan Kılavuz’un ifadesi ile ilgili suç duyurularında bulunmamış. Neden acaba?

11- Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, “Cari açık çok ciddi bir sorun haline geldi” derken, bir televizyon programına katılan Ali Babacan “Cari açık tehlike haline gelmiş diyenler var. Nereden çıktı bu? Herşey mükemmel gidiyor” diyor. Aynı kabinede bir Başbakan Yardımcısı ile Ekonomiden Sorumlu Bakan arasında çok ciddi bir fikir ayrılığı var. Neden acaba?


Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2004 Cuma 14:30:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?