23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Sorular, sorular...

Bir evvel ki yazımda, DİE’nin açıkladığı 9.9’luk kalkınma rakamının yanlış olduğunu, kalkınma süratinin çok daha düşük seviyelerde seyrettiğini anlatmıştım.

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener dün çıkmış, “Büyümeye ilişkin eleştiriler ekonomiyi bilmeyenlerin söylediği şeyler” demiş. Şimdi, temmuz ayında hakiki rakamlar ortaya çıkınca, büyümenin Hükümetin ve Şener’in övündüğü rakamların çok altında olduğu ve Şener’in hem rakamlar ve hem ekonomiyi bilmediği ortaya çıkınca, konusuna hakim olmayan Şener istifa edecek mi?

****

Başbakan Tayyip Erdoğan, “Benden gazeteci gibi randevu alıp gelen, başka işler için konuşanlar, aracılık yapanlar var” demiş…

Kim, Başbakandan gazeteci gibi randevu alıp, “aracılık” yapanlar? Ne teklifler getirdiler, ne istediler? Başbakanın bunları açıklaması gerekmez mi? Bunları açıklamadığı takdirde, görüştüğü gazete patronları sadece Aydın Doğan, Yeni Şafak’ın sahibi Albayrak Ailesi ve bir de gazete haberlerinden öğrendiğimize göre Zafer Mutlu ve Ilıcaklar… Turgay Ciner’in, Karamehmet’in asgari bir senedir Başbakan ile görüşmediğini zannediyorum. Enver Ören’i de bilmiyorum.

Görüştüğünü bildiğimiz patronlardan hangisi bu teklifleri getirdi? Ne istediler?

****

Başbakan, “Emniyetin içine de siyaseti soktular; bilgi sızmaları var” diyor.

Siz bu ülkenin Başbakanı iseniz tedbir almanız gerekmez mi? Yoksa, “Ankara’da ne işim var? Ankara’da bir işim yok. Ben dünyayı gezip Türkiye’yi tanıtacağım” diyerek kendinizi Türkiye’nin tanıtım ve protokol müdürü zannedip, Başbakan sıfatını taşıdığınızı unutup, hem “Emniyetin içine de siyaseti soktular” diyecek, hem de konuyu seyir mi edeceksiniz?

****

Erkan Mumcu, “CHP’den AKP’ye geçenlere ne verdin? Sen mi söyleyeceksin, yoksa ben mi söyleyeyim” diye Başbakana seslenmiş…

Sen söyle Erkan Bey, ne vermişler?

Ayrıca, Turizm Bakanı olduğunuz sıralarda bazı telkin ve baskıların geldiğini söylüyordun. Arazi tahsisleri için sana ne baskı ve telkinler geldi?

Bu kadar şikayetçi olduğun bir kabinede 2.5 sene neden oturdun? Bu partide neden 2.5 sene kaldın?

****
Ben 19 ay evvel AK Parti’den istifa ettiğimde, hem de bugün ortaya koyduğum bütün sebeplerin doğru olduğunu görüldüğü bir mektupla istifa ettiğimde, arkamdan “Partiyi bırakman yetmez, milletvekilliğini de bırak” diyerek bağırarak yazı yazanlar bugün neden istifa edenlerin arkasından “milletvekilliğini bırak” yazıları yazmıyorlar?

****

Tekrar büyüme rakamlarına dönüyorum:

Acaba, rakamların yanlış olduğu haziranda, temmuzda DİE tarafından açıklanınca bu konu üzerinde hiç durmayan, rakamları doğru kabul eden, DİE’nin yaptığı açıklamaları okumayan ekonomi yazarlarından bir tek tanesi utanıp da ellerindeki kalemi bırakırlar mı?

****

TMSF’nin Hazine’ye maliyeti 45 milyar doların üzerinde. Bu kaybın en fazla 15 milyarı hakim ortaklardan, yani Uzan’dan, Karamehmet’ten, Halis Toprak’tan, Dinç Bilgin’den ve diğerlerinden geliyor. Yani, kaybın en fazla üçte biri. Geri kalan üçte ikisi, yani 30 milyar doların üzerindeki bir para siyasilerin ve bürokratların yanlış politikalarından, yanlış kararlarından, IMF’nin yanlış tavsiyelerinden meydana geldi.

Hakim ortaklardan 15 milyar doları iyi kötü bir şekilde, uzun vadede de olsa devlet alacak. Zaten paranın önemli bir kısmının karşılığı var. Peki ya geri kalan 30 milyar dolar? IMF’ye, siyasetçiye, bürokrata bunun hesabı sorulmayacak mı?

****

Devletin akaryakıt hortumcularına 2.5 senede kaptırdığı para 5 milyar doların üzerinde. Devlet neden bunların üzerine gitmiyor? AK Parti Hükümeti, neden bu konunun üzerine gitmiyor? Neden, neden?

****

Gerek Demirel, gerek Kenan Evren neden “derin devlet” konusunu ortaya çıkartmak istediler? Nedir bu derin devlet? Ben 2.5 senedir Ankara’da bu derin devleti göremiyorum, bulamıyorum. Galiba en doğru teşhis Demirel’in yaptığı, “korku” teşhisi. Yoksa, derin devlet dediğimiz, zihnimizde yarattığımız korkular mı?

****

Tayyip Erdoğan kedileri seviyor mu, sevmiyor mu?

Türkiye ile ABD’nin arası Tayyip Erdoğan’ın 1 Mayıs’ta İsrail’e yapacağı seyahatten sonra düzelecek mi, düzelmeyecek mi?

Tayyip Erdoğan, Soykırım Müzesini ve Ağlama Duvarını ziyaret edecek mi, etmeyecek mi?

****

Havalar düzelecek mi, düzelmeyecek mi?

Bu yaz Boğaz’da denize girilecek mi, girilmeyecek mi?

Güller çiçek açacak mı, açmayacak mı?

Kelebekler uçacak mı, uçmayacak mı?


Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 00:52:58
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 11:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burhan cindemir IP: 85.99.34.xxx Tarih : 6.04.2005 14:04:10
Cevaplar cevaplar... *Rakamlar doğru değilse bile Sayın Şener istifa etmeyecek..Çünkü bugüne kadar bir örneğini görmedik. *Başbakan gazeteciler konusunda doğru söylüyor..Bu yeni bir olay değil.Bundan 10-20 yıl evvelde vardı..Ancak açıklamayacak.. Çünkü açıklarsa ısbatlamak zorunda kalacak.Yoksa aynı gazeteciler yalan söylüyor diyecekler.. *Erkan MUMCU belki birşeyler geveleyecek ama oda ısbatlayamayacak, dolayısıyla havada kalacak. *Sizin İstifa ettiğiniz zamanla bu zaman aynı zaman mı? Dün dündür Bugün bugündür ü ben icat etmedim ya sizin gibi Sayın Demirel'de siyasetçiydi. *Ekonomistler ellerinden kalemi bırakmayacaklar.Çünkü bundan önceki dönemlerde de Türkiye'yi güllük gülistanlık gösterenler onlardı.Ne yazık ki Türkiye dibe vurmuştu..Onlar yazmaya devam ediyor gördüğünüz gibi.. * Geri kalan 30 milyarın hesabı sorulmayacak.Çünkü hesap soracakların da 30 milyardan nasiplenip nasiplenmediğini bilen yok. * 5 milyar dolarında akipeti 30 milyarla aynı olacak.Dedimya hesap soracaklarla sorulacakların kol kola gezip gezmediğini bilen yok.. *Sayın Başbakan kedileri sever..Ancak tırmalamadığı müddetçe.. *ABD ile aramız hiç iyi olmadı aslında.Tabiki halk bazında.Düzeleyeceği de yok bu gidişle..Çünkü zalim ve katillerle kim arkadaş olmak ister.... *Bundan sonraki sorular çok zordu.Hele havalar ve çiçeklerle ilgili olanı..Onları derin devlet cevaplasın.. Gördüğünüz gibi Sayın ŞİRİN Her sorunuzun cavabı var.O zaman bu kadar yazıyı neden yazdınız mürekkebinize yazık değil mi?