20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

TMSF'de neler oluyor? Ahmet Ertürk ne yapıyor?

Haftasonuna girerken, birtaraftan YÖK meselesi, bir taraftan TMSF ve hortumcular meseleleri hareketlendi.

YÖK ve laiklik konusuna ister istemez gelecek hafta içinde gireceğiz. Ben, konunun kamuoyunun dikkatine süretle getirilmesi açısından, TMSF ve banka hortumcuları meselesini süretle dikkatinize getirmek istiyorum ve bazı sorular soruyorum:

1) Star Yayın Grubu’nu almak isteyen dört-beş grup olduğunu bizzat TMSF Başkanı Ahmet Ertürk söylerken, bu gruplardan birinin evine yemeğe gitmesi, (28 Mayıs 2004/Dünden Bugüne Tercüman/Emin Pazarcı yazısı) makul müdür?

Hükümetin güya “Etik Kanunu”nu hazırladığı günlerde “ilgili” bakan Abdüllatif Şener’in yanına Ahmet Ertürk’ü alıp böyle bir yemeğe gitmesi ne kadar etiktir?

2)Cine-5’in, tam da maç yayın ihalelerinin söz konusu olduğu bir dönemde TMSF’ye geçmesi ve bunun da zamanlaması ilgi çekicidir. (Telekom’un da maç yayın ihalesine girmeyi düşündüğünü açıklaması ve gruplarla hareket edebileceğini söylemesi Telekom’un özelleştirmesi gündemde olduğu bugünlerde ayrıca dikkat çekmektedir)

Cine-5’in, yayın ihalelerinden önce Digitürk veya Free Tv (Doğan Grubu) gruplarına TMSF tarafından satılması veya kiralanması söz konusu mudur?

3)Bakırköy 8. Asliye Hukuk Mahkemesi, Ahmet Ertürk’ün, “Bu yasa sihirli bir değnek gibi. Bize çalışma imkanı sağlıyor” dediği 5020 Sayılı Yasa’nın Anayasa’ya aykırılığı iddiasıyla Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Anayasa Mahkemesi, kanunun bazı maddelerini iptal ederse, TMSF’nin hem el koymaları, hem de el koyduğu malları satışı (Demirbank ve Toprakbank örneklerinde olduğu gibi) kanunsuz hale gelecek. Bu konuda biz hem hükümeti hem TMSF’yi daha evvel ikaz ettik. Şimdi ne olacak? TMSF, Star Yayın Grubu’nu ve Cine-5’i kime nasıl satacak veya kiralayacak?
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2004 Cumartesi 15:51:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?