24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Türk Bayrağının yakılmasına Meclis sessiz kalmasın...


Bugün Genelkurmay Başkanlığından aşağıdaki metinde bir açıklama yapılmıştır:

“Hiçbir değerden nasip almamış bir grup tarafından, insanlığın ortak değeri olan Baharın gelişini kutlama adına düzenlenen masum etkinlikler, yüce Türk Ulusunun sembolü, her zerresi şehit kanıyla bezenmiş şanlı Türk Bayrağına saldırı densizliğinde bulunulacak kadar ileri götürülmüştür.

Türk Milleti engin tarihinde iyi ve kötü günler görmüş, sayısız zaferler yanında ihanetler de yaşamıştır. Ancak hiçbir zaman kendi vatanında kendi sözde vatandaşları tarafından yapılan böyle bir alçaklıkla karşılaşmamıştır.

Savaş meydanında vuruştuğu bir düşmanın Bayrağına dahi saygı gösteren bir ulusun, kendi Bayrağının, kendi topraklarında sözde kendi vatandaşları tarafından böyle bir muameleye maruz kalması hiçbir şekilde izah edilemez ve mazur görülemez.

Bu haince bir davranıştır.

Hem bir ülkenin vatandaşı olmak, havasını teneffüs etmek, suyunu içmek, karnını doyurmak hem de o ülkenin en kutsal ortak değeri olan Bayrağına el kaldırmaya yeltenmek, gaflet, dalalet ve hıyanetten başka bir şekilde tarif edilemez.

Dost ve düşman herkes şunu çok iyi bilmelidir ki; Ne bu Ülkenin Bölünmez Bütünlüğü ne de bu birlik ve bütünlüğün sembolü olan şanlı Türk Bayrağı asla sahipsiz değildir. Başta yüce Türk Milleti olmak üzere onun bağrından çıkmış Türk Silahlı Kuvvetleri, tıpkı atalarının yaptığı gibi, Ülkesini ve Bayrağını koruma ve kollamaya, bunun için gerekirse kanının son damlasını akıtmaya hazırdır. Yeminlidir. Onun vakar ve ciddiyetini, sabrını yanlış yorumlayanlara, yanlış hesap peşinde koşanlara, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Vatan ve Bayrak Sevgisini denemeye kalkışanlara, tarihin sayfalarına bakmalarını öneririz.”

Türk Bayrağı’nın yakılması hadisesinin, hepimizin içini kanatan ve özellikle de Parlamentomuzun tavır alması gereken bir husus olduğu kanaatindeyim. Hele hele, bölücübaşının, 1- 1.5 aydır, “Yeşil zemin üzerine içinde kırmızı yıldız bulunan sarı güneş bayrağımız olacaktır” diyerek Türk Bayrağını reddettiği ve milletin gözlerinin önünde bu propagandayı yaptırdığı bir ortamda Parlamentonun bildirisi daha büyük bir önem ve anlam kazanmaktadır.

Başkanlığınızı Türk Bayrağı’nın yakılması konusunda gerekli tepkiyi ortaya koymak üzere TBMM bildirisini Genel Kurul’a sunmaya davet ediyorum.

*****

Bu ülkenin Başbakanı Türklük yerine Türkiyeliliği savunursa, hadisenin üzerinden 48 saat geçmesine rağmen hiçbir siyasi partiden çıt çıkmazsa, Parlamentoda harekete geçmezse konuşma mecburen askere kalıyor. Halbuki bu konuda ben evvela Cumhurbaşkanını, sonra da Parlamentoyu duymak isterdim. Onun için Parlamentodaki partilere bugün yukarıdaki çağrıyı yaptım.


Yayın Tarihi : 22 Mart 2005 Salı 18:52:10
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 18:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
suleyman bayram IP: 24.102.35.xxx Tarih : 24.03.2005 07:07:27
Türklükle ilgisi pasaportundaki TCden ibaret olan bir PONTUS müslümanından farklı bir tavır gelseydi şaşırırdım.