17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Türkiye’nin başı bu hükümetle dertte...


Bu Hükümetin başı dertte.

“Bu Hükümetin başının dertte olması kendi bilecekleri iştir”deyip geçemiyorum. Zira, Hükümetin başının dertte olması Türkiye’nin de başının dertte olması demek.

Daha doğrusu Türkiye’nin başı bu hükümetle dertte.

****

Daha geçen gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiyelilik kavramının üzerine basa basa vurguladı: “Benim insanımda Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığında bütünleşmek var. Olaya hep böyle yaklaşacağız, böyle yaklaştığımız sürece netice alırız. Bunu böyle bilmemiz lazım. Şimdi bu yolda emin adımlarla yürüyen bir iktidar iş başında.”

Bir tarafta Anayasanın 66. maddesi yani, “Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür” hükmü, öbür tarafta bu maddenin ruhunu reddeden bir Başbakan.

Bu Hükümetle Türkiye’nin başı dertte.

****

IMF bastırıyor:

- Borçlularla yeni anlaşma yapma, var olan bütün borçları varlık yönetim şirketlerine devret.

- Belediye borçlarını yabancı varlık yönetim şirketlerine devret.

- Yabancılar, “banka alırız, ama biz denetlersek”..

Hükümetten çıt çıkmıyor. Bilakis, IMF ile görüşmeleri yürüten Ali Babacan çok ama çok memnun.

Dedim ya, Türkiye’nin bu Hükümetle başı dertte.

Bu Hükümet iktidara geldiğinden beri hem iç, hem dış borçlarımız arttı. Toplam borçlar 300 milyar dolar seviyesinde. Reel faizlerde hiçbir düşme yok. “Heyecenla geleceğe yürüyoruz” diye konuşan Başbakan, ekonomide ne olup bittiğinin hakikaten farkında değil. ABD, Irak’ı kontrol etmek için 150 bin asker, senede 150 bin dolar masraf yapıyor, üstüne üstlük Irak’ın 300 milyar dolar civarında olan borçlarının üçte ikisi de alacaklı ülkeler tarafından siliniyor. Yaptığı pazarlıklarda bir otomobil veya otobüs istemeyi beceri zanneden Başbakan ve bakanları bir Irak’ın durumuyla, bir Türkiye’nin durumunu karşılaştırmaktan acizler. ABD, araçları IMF, Dünya Bankası ve uluslararası bazı bankalar, yani “küresel grup” Türkiye’yi kontrol etmek için üstüne para alıyorlar. Üstüne para almakla kalmayıp, yavaş yavaş bütün finans sistemini, telekomünikasyon sistemini ele geçiriyorlar. Irak’a gelince, yukarıda da söyledim, senede 150 milyar dolar masraf, 200 milyar dolar borcu silme, vs, vs.

Ama küresel güçlerin sırtını sıvazladığı Başbakan ve sempatik bakanları çok memnunlar...

Dedim ya, Türkiye’nin bu Hükümetle başı dertte.




Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 13:51:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?