18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Uçaktaki tribülans ’İlahi ikaz mı?’... Cemil Çiçek’in kararlı tavrı!...

İnsan, “İlahi ikaz mı?” diye düşünmeden edemiyor…

Gazetede manşet: “Ölümden döndüler”!..

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Hanım ve Bakanlar Mehmet Ali Şahin, Ali Babacan, Binali Yıldırım, Osman Pepe ve Hüseyin Çelik’le (galiba) bazı bakanların eşleri ile, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, Başbakanlık Basın Müşaviri Ahmet Tezcan ve Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı Çağatay Kılıç’ın bindiği uçak tribülansa yakalanmış, uçak düşmekten zor kurtulmuş.

Tesadüf bu ya, hem de 28 Şubat’ın ilk saatlerinde…

Peki, bu kalabalık, ailelerle beraber yapılan seyahatteki heyet İstanbul’a neden gitmiş, nereden dönüyormuş? Devletin, Başbakanlığın imkanlarıyla yapılan bu seyahatin amacı, AKP’ye yakın bir gazetenin sahibinin, Tayyip Erdoğan’ın kader ve kadim dostu Albayraklar’ın kızının düğününe katılmak…

Kim ne derse desin, “İlahi ikaz mı?” diye sormadan edemedim. Öyle ya, AKP, neyi, neleri, hangi uygulamaları tenkit ederek iktidar oldu? Şimdi yaptıklarının, Semra Hanım’ın Hasbahçe günlerinden ne farkı kaldı? Kendi kendime düşünüyorum, “belki de”, Allah-u Teala, hepsi bir arada iken, devletin imkanları ile cümbür cemaat düğünlere gitmenin yanlış olduğunu, halka vermiş oldukları sözlerin ne olduğunu ve bundan evvel haksızlıklar karşısındaki yakınmalarını, ettikleri duaları hatırlatmak için böyle küçük hafif bir tribülansla, Devletin uçağının içinde olduklarını ve Devletin uçağı ile keyfetmenin doğru olmadığını hatırlatmıştır” dedim.

Ahmet Ertürk, bankaların batışını “İlahi bir olay”, TCDD Müdürü Pamukova’daki hızlı tren kazasını “Allah’ın takdiri” diye değerlendiriyordu….

Hakikaten, 28 Şubat’ın ilk saatlerinde düğün dönüşü bu uçak tribülansı da belki de, bir “İlahi ikaz”…

Dün Ahmet Hakan Coşkun’un iktidara gelen eski Milli Görüşçüler’in nasıl değiştiğini anlatan yazısı üzerine bir yazı yazmıştım ve o yazıda, Ahmet Hakan’ın tespitlerine katıldıktan sonra:

“Ne kadar temelsiz bir kültürmüş bu kültür…

Ne kadar kolay ‘terbiye’ ediliyormuş bu insanlar...

Mühim olan tek şey iktidara gelmek ve iktidarın nimetlerini paylaşmakmış…”

demiştim.

Devletin uçağı ile cümbür cemaat düğüne gitmek, doğrusu “tüy dikti”…

Yazık, çok yazık!...

****

Adalet Bakanı Cemil Çiçek yine konuşmuş!...


“Hakan ve Kemal Uzan’ın bulduk, ölü ya da diri getireceğiz”…

Bu konuda, eski bir yazımdan, alıntı yapacağım: Yazımın tarihi 05.01.2005. Bakın o yazıda neler demişim:

“Bazen, okuduğuma inanayım mı, inanmayayım mı bilemiyorum.

Cemil Çiçek, bundan bir kaç ay evvel, “yetkim olsa hortumcunun ciğerini sökerim” demişti. Bu sözlerinden ne demek istediğini bir soru önergesi ile sordum; “bu şahsi bir tavırdır, cevap veremem” diye karşılık verdi.

AB’ye girmeye çalışan Türkiye Cumhuriyeti’nin Adalet Bakanı Cemil Çiçek, dün, Barolar Birliği tarafından düzenlenen “Demokrasi ve Yargı” konulu sempozyumun kokteylinden ayrılırken haykırmış: “Yurtdışında bulunan kaçakların devlet ölüsünü de getirir, dirisini de bir gün getirir”.

Herhangi bir hukuk devletinde, Batı demokrasininde bu sözleri eden Adalet Bakanı’nın o dakika istifası istenir, istifa etmese bile Başbakan görevden alır. Ne demek “ölüsünü getirmek”? Ya adam ölene kadar bekleyeceksiniz ya da adamı öldürteceksiniz. Ne yapacaksınız Sayın Çiçek? Adam tutup, adam yollayıp yurtdışındaki kaçakları öldürtecek misiniz? Ne yapacaksınız? Ne biçim bir laf bu? Ağzınızdan çıkan sözlerin farkında mısınız?

Yok, kaçak ölene kadar bekleyecekseniz de o zaman işinizi yapmamış olursunuz. O zaman bu lafları bırakın da ya adamları elinizden kaçırmayın ya da kaçakları hukuki yoldan getirmeye bakın.

Haaa, bu arada bugün Milliyet Gazetesi Cem Uzan ile Babası Kemal Uzan’ın telefon konuşma kayıtlarını yayınladı.

Esas mühim olan, uydu telefonu ile de konuşsalar telefon kaydı yapıldığına göre, Kemal Uzan’ın konuştuğu telefondan yerinin belli olması. Bu konuşmalar taa Temmuz ayında kayda alınmış.

Kemal Uzan’ın teknik olarak yerini belirlemek mümkün olduğuna göre neden iadesini istemiyorsunuz? Bu gecikmeyi nasıl izah ediyorsunuz?”

****

Bu Hükümet bazı şeyleri ne kadar zor görüyor ve ne kadar hukuktan uzak bir anlayış içinde...

Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 13:07:26
Güncelleme :1 Mart 2005 Salı 13:10:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?