19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

AKP “ötekileri” fark etti

Geçen 1 Mayıs’ı hatırlarsınız…

Burnundan kıl aldırmayan AKP Hükümetinin emriyle polis, Taksim Meydanına girmek isteyen sendikalı işçileri daha sokağa çıkamadan sendika merkezlerinde kıstırmış ve mitingçi işçiler tabiri caizse temiz bir sopa yemişlerdi!

Bu sene yerel seçimlerden gerekli mesajı çıkardığı görülen AKP Hükümeti hem 1 Mayıs’ı tatil ilan etti, hem de tüm kem - küm etmelerine rağmen, Taksim Meydanını sendikalara açtı.

Miting meydanının güvenliğini sağlamaya çalışan polis bu kez, olması gerektiği gibi, olumsuz olaylara neden olabilecek kişi ve gurupları Taksim’e zor kullanmak suretiyle de olsa sokmadı.

Burada polisin eleştirilecek bir tavrı yoktur.

Zaten geçen yıl da polisi eleştirecek bir konu yoktu:

Hükümet işçilere “vurun” demiş vurmuşlardı, bu sene “durun” dedi durdular!

* * *

Kim ne derse desin AKP interaktif bir yönetim anlayışını başarıyla devam ettiriyor.

Yerel seçimler sonucunda ortaya çıkan tabloda “ötekilerin” de bu ülkede vatandaş olarak yaşadıklarını fark ettiler ve 1 Mayıs 2008 örneğinde olduğu gibi, uzlaşmaz bir tavır göstermekte ısrar etmediler.

Özellikle İstanbul Valisi Sayın Muammer Güler, bir Burhan Altıntop taktiği olan “geri vites” taktiğini bu sene başarıyla uyguladı.

Böylece 1 Mayıs’tan herkes, Başbakan Erdoğan’ın sık sık kullandığı bir tabir olan “kazan-kazan” formülüyle istediğini elde etmiş oldu.

Demokrasi adına hayırlı olsun…
 

Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 15:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?