19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Cem Uzan’a devletten büyük kıyak

Bir zamanların en güçlü iş adamlarından ve aynı zamanda Genç Parti Genel Başkanı da olan Cem Uzan tüm geçmişini arkasında bırakarak geçen hafta Fransa’ya kaçtı.

Hatırlarsınız; AKP iktidarıyla birlikte şansı dönen Uzan Ailesinin ellerindeki malvarlıklarına tek tek el konulmuştu.

Uzanların üzerine bu kadar çok gidilmesinde, aralarında Telsim’den dolayı bir anlaşmazlık bulunan Amerikan Motorola şirketinin büyük etkisi olduğu da zaman zaman dillendirilmişti.

Uzanlar ile ilgili süreç hukuki boyutta ilerlerken, ailenin tüm fertleri yurt dışına kaçmış, geride bir tek Cem Uzan kalmıştı.

Son olarak Cem Uzan da siyasi sığınma talep ettiği Fransa’dan aldığı 3 aylık geçici ikamet iznine istinaden bu ülkeye gitti.

İşte Cem Uzan’a (bilerek ya da bilmeyerek) yapılan müthiş yardımlar da tam bu noktada başladı!

Çünkü bir siyasi sığınmacının durumunu ispatlayabilmesi için en gerekli olan belgeler, ardında bıraktığı ülkesinde hakkında çıkarılmış olan gıyabi yakalama müzekkereleridir.

Cem Uzan hakkında daha önceden böyle bir tutuklama emri yokken, kaçışının ardından yakalama müzekkereleri çıkarılması, tek kelimeyle onun ekmeğine yağ sürmektir.

Son günlerdeki gazete manşetlerini göstermesi bile Cem Uzan’a sığınma hakkı verilmesi için tek başına yeterli olacaktır!

Cem Uzan yetkililere artık ne kadar teşekkür etse azdır.
 

Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 16:35:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
m. kemal IP: 88.226.141.xxx Tarih : 28.11.2009 18:50:05

merhaba cem uzan a yapılan kıyak aslımda kendi kazdıkları kuyulara düşmelerinden çıkmaktadır ve haberciler malesef ki bddk ın açtığı ve kayıp ettiği new york taki davadan kimsenin haberi yok o davayı cem uzan kazandı ve türkiye faizi ile aşağı yukarı 51 milyar (51 000 000 000 ) dolar kazandı bu davayı gören linç girişimlerine devam etmesidir bu adamı ceza evine atıp orada sindirip borcunu sıfırlamaktı cem uzanda bu oyuna gelmedi iyi yaptı bence saygılarımla