Biz ( Atatürk’ün tarif ettiği şekliyle, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran halklardan oluşan) Türk Milleti olarak, öze değil de söze acayip takıntılıyızdır.
Bir söz üzerine ürettiğimiz sözlerdeki üretkenliğimizi başka alanlarda da göstermiş olsaydık; bugün Amerika ve Avrupa bize ancak çırak olurdu.
* * *
“Genel Kurmay Başkanı son konuşmasında Türk mü dedi, Türkiyeli mi dedi?”
Son takıntımız da bu oldu!
* * *
Kayıtlı işsiz sayısı 6 milyon olmuş…
Kimsenin gelecekten ümidi kalmamış….
Kendini gelişmiş bir ülkeye işçi olarak atmak isteyenlerden, şimdiki gibi en az 6 tane daha ordumuz olur…
Kadınların yeri hala üretimde değil, tüketimde görülüyor…
Okullarda eğitim veriliyor verilmesine de cahillik diz boyu…
Devletinin karşısında ezik bir kulsun…
Hakkın yok, hukukun yok…
Sokakta birbirine saygı duyan kimse yok…
Onu bırak; kimsede demokrasinin “d”si yok…
* * *
Türk olsan ne yazar?
Türkiyeli olsan ne yazar?
Kendi vatanında *HAYMATLOS gibi yaşadıktan sonra?
*Haymatlos: Hukuki anlamda hiçbir ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı olmayan kimse. Vatansız.
Sayın Erdin,Mustafa Kemal Atatürk'ün açıkladığı Türk ve Türklük ne sırf bölgesel ne de sırf ırka dayalı bir Türk ve Türklük'tür.Ama genetik ortaklığı dışlayan bir milliyetçilik de akla mantığa aykırıdır.Bizim milliyetçiliğimiz ortak geçmişimiz,ortak kültürümüzden kaynaklanmaktadır.Vatanın varlığı, bütünlüğü,bağımsızlığı,milletin refahı için çalışan herkes ırkı ne olursa olsun Türk'tür.Ama günümüzde ırk olarak da Türk olmaktan gurur duymak suç haline gelmiştir.Bir süre sonra milliyetçiliğin her türlüsü suç olacaktır.Çünkü millliyetçi olmak başta siyasi ve ekonomik olmak üzere her alanda tam bağımsızlığı savunmayı gerektiri ki bu da küresel şirket patronlarının işine gelmez bu bu kadar basittir.Mustafa Kemal Atatürk milliyetçilik anlayışını özellikle 'Gençliğe Hitap''ta açıkça belirtmiştir. ----Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur---,Ne mutlu Türk'üm Diyene.Bu bakımdan ''Vatan'', ''Millet'', ''Bağımsızlık'' kelimelerini anlamak için şu veya bu kişinin açıklamasına değil doğrudan kaynak olan Mustafa Kemal Atatürk'ün söylemlerine uygulamalarına bakmak en doğru ve mantıklı iştir.Çünkü Atatürkçülük zamana göre yorumlanıp değiştirilecek bir olgu değil tüm zamanlarda uygulanması elzem yaşam biçimidir.Onun söylediği ileri medeniyet seviyesine malesef bugün bile dünyada değil ulaşan yaklaşan bir sistem olduğunu söylemek nerede ise imkansızdır.
Genetik bağı sert biçimde vurgulamak da etnik milliyetçiliği kışkırtır. Bugünkü etnik kaos, ülkücülerin: "Savulun Kürtler, Türkler geliyor!" sloganlarından kaynaklandı. Dikkatli olmamız gerekiyor.