1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

İflas perişan etti

Adana'da, iflas ettikten sonra çalıştığı lokantanın da kapanmasıyla çaresiz kalan bir çiftçi, ailesiyle birlikte kanalizasyon kolektörü üzerine kurdukları çadırda yaşam mücadelesi veriyor.
Edinilen bilgiye göre, Adana'nın Kozan İlçesi'ne bağlı Hacıbeyli Beldesi'nde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Hulusi Taşkın (49), iflas edince 8 çocuğuyla çalışmak için Adana'ya yerleşti. Adana'da düzenli bir iş sahibi olamadığı için tavsiye üzerine geçen yıl eşi Hüsne Taşkın (46) ve çocuklarını da alarak Adapazarı'na giden Hulusi Taşkın, çalıştığı lokantanın sahibi de iflas edip kapanınca ortada kaldı. Adana'ya dönmemek için yaklaşık 7 ay iş arayan Hulusi Taşkın, çaresiz kalınca Hendek Kaymakamlığı'nın da yardımıyla bir kamyon kiralayarak 10 gün önce Adana'ya döndü.
Adana'da gideceği yer olmayınca, şehir girişinde D-400 Karayolu üzerindeki boş alana eşyalarını indiren Hulusi Taşkın, ailesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi'ne ait kanalizasyon ana kolektör kapağının üzerine çadır kurup yaşamaya başladı. Yataklarını kapağı bile olmayan beton yapının üzerine seren Taşkın ailesi, eşyalarını da çadırın etrafına dizerek naylonla kapattı.
10 gündür bu şekilde yaşayarak kendilerine uzanacak yardım eli beklediklerini söyleyen Hulusi Taşkın, ailesini korumak için ev, geçimini sağlamak için de iş isterken işe Hüsne Taşkın ise, "Kanalizasyon üzerinde yaşıyoruz. 5 yaşında bir de kızım var. Başımıza bir bela gelecek diye korkuyorum. Bu çadır bile denmeyecek yerde daha nereye kadar dayanacağız. Çıldırmak üzereyim. Devlet büyüklerimizden hayırseverlerden yardım istiyorum" dedi.
Hüsne-Hulusi çiftinin çocukları Berat Taşkın, Adana'da oturan dedesinin yardımıyla Motor Meslek Lisesi'ne giderek eğitimini sürdürdüğünü, 14 yaşındaki Adem Taşkın ise Hendek'ten gelirken nakil ilmühaberi bile alamadıkları için çok istediği halde okuluna bile gidemediğini söyledi.
.
Yayın Tarihi : 14 Mart 2006 Salı 17:21:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?