23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Belediye'de komplo iddiası

Evinde yakaladığı hırsızlık zanlısının üzerinden esrar çıkması üzerine kendisine komplo yapıldığını ileri sürerek polise şikayette bulunan Yüreğir İlçesi AK Parti meclis üyesi Salih Can, bugünkü belediye meclisindeki komplo iddialarını sürdürdü.

İki gündem maddesi ile toplanan Yüreğir Belediye Meclisi'nde gündem dışı söz alan Salih Can, Ahmet Kırtay'ın kendisinin abisi veya kardeşi olmadığını belirterek, "Yaklaşık 20 aya yakın meclis üyeliği yapıyoruz, seçildikten hemen sonra il başkanımız bizi çağırdı. Yüreğir'de başkanımızın önünü açmamızı söyledi. Biz her konuda başkana desteğimizi esirgemedik. Ama 1 yıl geçtikten sonra dün başkan benim hakkımda üzücü bir laf söyledi.

 Dedi ki, 'Bugüne kadar nerdeydiniz.' Doğru söylüyor, bugüne kadar nerdeydik? Demek ki 5 yıl geçse, 5 yıl sonra diyecekti ki, '5 yıldır nerdeydiniz?' Ve dedi ki, 'Sizin üvey kardeşiniz, üvey abiniz bu belediyeden çıktı diye böyle konuşmaya başladınız. 3 seferdir bunları konuşuyorsunuz ben de bunları yutuyorum.' Hayır yutmuyorsunuz, yutkunuyorsunuz. Sayın Başkan'ım Ahmet Kırtay ile benim hiçbir akrabalığım yoktur. Ahmet Kırtay, AK Parti'nin kuruluşundan itibaren il yöneticiliğine kadar yükselmiş, 3 Kasım'da canla başla çalışmış, AK Parti'yi yüceltmiş ve Yüreğr'in 40 mahallesinde 1. parti yapmıştır. Y

erel seçimlerde Ömer Topçu'nun sağ kolu olmuş, şahsına özel arabalar tahsis edilmiş ve her konuda destekçisi olmuştur. AK Parti'yi Yüreğir'de 2. parti yapmıştır. Gel gelelim 1998 yılında, Ahmet Kırtay'ı Sayın Ömer Topçu bizzat işe almıştır. Onunla yaklaşık 2 yıl çalışmıştır. ondan sonraki dönemde 20 ay Ahmet Ünal'la birlikte çalıştı. Başkanımız diyor ki, '20 aydır bu bankamatikçiyi niye korudunuz?' Başkan diyor ki, 'Kardeşini işten attım diye.'

Ben belgeler getirdim. Ahmet Kırtay'ın kimse benim kardeşim olduğunu iddia edemez. Madem benim kardeşimdi, nezaketen de olsa işten çıkardığınız da beni aramaz mısınız? Böyle bir şey var diye. Ben bu konuda sizi aradım mı, niye attınız diye. Ahmet Kırtay'ın bana anneme veya babama bir akrabalığı varsa ispat edin. Ben burada belgelerle konuşuyorum, sakın böyle şeylere girişmeyin" diye konuştu. Can, Belediye Başkan Yardımcısı olduğunu iddia ettiği Mehmet Abacı ile ilgili olarak, sürekli sorular sorduğunu ancak cevap alamadığını da vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ben sizin dublörünüz olan Mehmet Abacı hakkında soru sorduğumda cevap vermediniz. Kanun diyor ki, başkan cevaplandırmak zorunda. Dün ben birkaç meclis üyesi arkadaşımla evime gittik orada sohbet ediyorduk, sohbet sonrası saat 21.00 civarında arkadaşlarım yanımdan ayrıldı. Evime birisi girdi, eşim yatak odasından hızla birisinin çıktığını söyledi. Peşinden koştum, yakaladım, sıkıştırdım ne için geldin diye.

'Ben senin evine esrar indirmek için geldim' dedi. Maalesef üzülerek söylüyorum, şahsıma komplo kurmak için gelmiş. Biz şahsı üzerindeki esrarla birlikte polise teslim ettik. Duydum ki bugün başkan benim bunlarla alakam yok, onlar yaptılar onlar düzenlediler. Ben bu konuda hiç bir zaman ne başkanı suçladım ne de başkalarını suçladım. Yakaladığım arkadaşta bu konuda açıklama yapmadı sadece bunu bana söyledi, kayıtlarda şahsın ifadesinde aynen vardır, bana komplo düzenlemek için geldiğine dair. Şunu kimse unutmasın ki Salih Can'ın üzerinde kimin bir hesabı varsa, Allah'ın da bir hesabı olduğunu unutmasın."

Can'ın gündem dışı konuşmasını cevaplandıran Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu ise, yasal çerçevede bazı insanları geçici olarak işe aldıklarını hatırlatarak, "Elbette ki bu belediye bazı kademelerinde bazı insanları çalıştıracaktır. Ama yasanın verdiği birtakım zorluklar vardır. O zorlukları aşmak için bazı insanları geçici olarak işe alırsınız, 1984'ten beri belediyelerin işçi alma hakkı yok. Valilikten özel alınan izinlerle bazı insanları işe alıyoruz ve bazı işleri yapması için görevlendiriyoruz ama yetkisiz, imzasız. Salih Can kardeşimiz dün dedi ki, 'Burada bir kart var, telefon kartı Mehmet Abacı Başkan Yardımcısı yazıyor.'

Doğrudur, ama başkan yardımcısı değil. Oradaki yazan memur ulaşılması kolay olsun diye buraya yazarken başkan yardımcısı yazmış ama asla başkan yardımcısı değil. Bunu ben defalarca söyledim. Başkanın yanında çalışan bir görevli, elbette ki başkanın takibini istediği belli hizmetler vardır. Bunları birileri yapacak, belediye başkanı gidip de onun bunun peşine düşemez ki. Belediye başkanı halkını düşünmeli, projeleri düşünmeli, Ankara'da ki işleri takip etmeli, ancak buradaki işleri takip edecek birileri lazım bu da belediye başkanının güvendiği bir insan olur" dedi.

Topçu'nun konuşmasına oturduğu yerden karşılık veren Can'ın, "Başkanım yetkiler çerçevesinde görevlendirirsiniz, imzaya yetkili bir kişiye teslim edersiniz, o zaman bu meclis ne işe yarıyor" demesi üzerine ise Topçu, "Konuştunuz ben dinledim, siz de benim konuşmalarımı dinleyin. Şurada 37 arkadaş ikimizin çekişmesini dinlemeye mecbur değil. Açıkla dediniz açıklıyorum. Ha kabul edersiniz veya etmezsiniz, o sizin bileceğiniz iş. İcranın başındaki benim, siz göre yasal değilse mahkemeye başvurursunuz" şeklinde karşılık verdi.
Topçu'nun açıklamalarının ardından meclis gündemdeki maddelerin görüşülmesi ile devam etti.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 01:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?