27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Hastane yeri tartışması

Adana'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılacak olan 400 yataklı Devlet Hastanesi'nin inşa edileceği yer konusunda tartışmalar sürerken, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı köy muhtarları hastanenin şehir dışına yapılması isteyerek, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Vahit Kirişci'ye destek verdi.

AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Torun, TOKİ tarafından Adana'nın Yüreğir İlçesi'ne yapılması planlanan 400 yataklı devlet hastanesinin Yüreğir'de bulunan Sağlık Müdürlüğü'nün karşısındaki araziye yapılması teklifinde bulunurken, AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişci ise Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki standartlara uygun olması bakımından yapılacak hastanenin şehir dışında bir alana inşa edilmesi gerektiğini söylemişti. Hastanenin nereye yapılacağı konusunda tartışmalar sürerken, Yüreğir İlçesi'ne bağlı köy muhtarları da AK Partili Kirişci'ye destek vererek söz konusu hastanenin şehir dışına yapılmasını istediklerini söylediler. AB ülkelerinde hastanelerin şehir dışına yapıldığını hatırlatan muhtarlar, hastanenin şehir çıkışında Kozan Yolu üzerinde bir yere yapılmasının uygun olacağını ifade etti.

Hastanenin bu bölgede yapılması halinde Adana'nın İmamoğlu, Kozan, Tufanbeyli, Feke ve Saimbeyli gibi ilçelerinden gelen hastalara da ulaşım bakımından büyük kolaylık sağlanacağını belirten muhtarlar, bu konuda yer tahsisi de yapabileceklerini söyledi.

Yüreğir'e bağlı Kılıçlı Köyü Muhtarı Hasan Tuluk, Yüreğir şehir merkezi çıkışında herhangi bir alana yapılacak hastanenin kırsal kesimde yaşayanlara da hizmet vereceğini belirterek, yer tahsisi konusunda kendisine ait araziden yer verebileceğini söyledi. Tuluk, "Milletvekili Vahit Kirişci'nin de belirttiği gibi artık gelişmiş ülkelerde hastaneler şehir dışına yapılıyor. Bu hastanenin Yüreğir İlçesi'ne yapılması kararlaştırılmış. Madem böyle bir durum var, bu hastanenin şehir çıkışında Kozan Yolu üzerine yapılması büyük kolaylıklar getirecek. Hastanenin söz konusu alana yapılması neticesinde ilçelerden gelen acil durumdaki hastaların şehir içindeki sıkışık trafiğe yakalanmadan hastanelere intikali sağlanmış olacak. Ben kendime ait araziden istedikleri kadar yer vermeye hazırım" dedi.

Yüreğir'e bağlı Aydınyurdu, Mustafalar, Sarıçam, Cihadiye, Karlık, Dutluca, Kızılkaş, Çamlıca, Hasanbeyli, Göztepe Köyleri muhtarlarıyla Buruk Beldesi'ne bağlı İstiklal Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi muhtarları da hastanenin Kozan Yolu üzerinde şehir dışına yapılması gerektiği görüşünü bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 10:47:25
Güncelleme :6 Haziran 2006 Salı 17:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elif yılmaz IP: 85.100.108.xxx Tarih : 25.01.2006 18:46:57
ben cihadiyeli bir vatandaş olarak hastanenin kozan yolu üzerinde kılıçlı köyü mevkine yayapılmasını istiyorum.bu hem çevre köy ve ilçeler açısından ulaşım kolaylığı sağlayacağına inanıyorum