23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

incirlikli 2 esnaf Irak'ta kayıp

İncirlik Esnafı Kalkanıma Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdulkerim Estetik, Amerikalıların 4 yıldan bu yana İncirlik Üssü'nü terk etmeye başlamalarının ardından, esnafın maddi zorluklar nedeniyle Irak'a giderek stoktaki mallarını satmak zorunda kaldığını söyledi. Irak'a giden kuyumcu Enver Ünvar'ın 30 Temmuz 2005 tarihinde, Türkiye'ye dönerken bazı kişilerce kaçırıldığını iddia eden Estetik, o günden beri kendisinden haber alamadıklarını söyledi.

Enver Ünvar'ın oğlu Teyfik Eser Ünvar ise, babasının İncirlik'te terzi Feyyaz Ali Şan isimli arkadaşıyla Türkiye'ye dönerken, Bağdat yakınlarında bazı kişilerce kaçırıldığını haber aldıklarını söyledi. Türkiye-Irak arası yolcu taşımacılığı yapan taksicilerden öğrendiklerini belirten Ünvar, Erkan isimli Iraklı taksicinin de kaçırılanlar arasında olduğunu ileri sürdü.

İncirlik Esnafı Kalkınma Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri ise durumu Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e faks ile bildirdiklerini ancak bir cevap alamadıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 20:00:36
Güncelleme :16 Ağustos 2005 Salı 23:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?