22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İnşaat işçisi çocuğu "kurtarayım" derken ölüyordu

Adana'da sulama kanalına düşen çocuğu kurtarmaya çalışan inşaat işçisi, az kalsın hayatından oluyordu. 
Yüreğir İlçesi, Mehmet Akif Mahallesi'nden geçen sulama kanalında serinlemek için suya giren 11 yaşındaki Sercan Eren, akıntıya kapıldı. Yol kenarındaki inşaatta çalışırken suda çırpınan çocuğu fark eden Hayri Aybar (25) kanala atladı. Boğulmak üzere olan çocuk Hayri Aybar'a can havliyle sarılınca şiddetli akıntı karşısında ikisi de zor anlar yaşadı.

Zaman zaman suyun içine gömülen gençle çocuğu gören vatandaşlar, kanal kenarında buldukları küreği suya uzattı. Vatandaşların uzattığı kürek sapını yakalayan Hayri Aybar boğulmaktan son anda kurtulurken, Sercan Eren akıntıya kapılarak suya gömüldü. Hayri Aybar, olay yerine çağrılan 112 Acil Servis Ambulansı ile Adana Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu sırada olay yerinde bulunan yüzme havuzu görevlisi Taylan Davulcu (18) suya atlayarak boğulmakta olan çocuğu aramaya koyuldu. Taylan kısa sürede çocuğa ulaşarak kanal dışına çıkardı. Taylan, yaşam belirtisi olan çocuğa ilk müdahaleyi yaparken, olay yerine gelen ikinci ambulans Sercan'ı Adana Devlet Hastanesi'ne götürdü. Sercan, acil serviste yapılan ilk müdahaleden sonra yoğun bakım servisine kaldırılarak tedavi altına alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 18:32:18
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 18:37:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?