23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Köpeklerini kısırlaştırma kampanyası

DOHAYKO tarafından Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa bakımı yapılan barınakta yeni başlayacak kısırlaştırma kampanyası için Başkan Topçu'dan destek isteyen Çıtırık, 15 Ekim 2005 tarihinde başlatılacak olan, "Aşılama ve Kısırlaştırma" kampanyası ile yılda 2 bin sokak köpeğinin bulundukları yerde aşılanarak kısırlaştırılacakları söyledi.
Çıtırık, Başkan Topçu'dan destek isterken eline aldığı yavru bir köpekle, "Başkanım bunlar, delege olamıyorlar, oy kullanmıyorlar, seçmen olamıyorlar fakat çok çaresiz çok muhtaçlar. İnsani boyutta, vicdani boyutta, ahlaki boyutta bu hayvanları korumak lazım" diye konuştu.

Hayvan Barınağı'nda bin 200 hayvanın barındığını belirten Çıtırık, "Biz yeni bir çalışma başlattık. Kısırlaştır, aşılat ve yaşat. Adana çevresinde 10 bin civarında köpek yaşıyor, bunları barınaklarda toplamamız mümkün değil. Sokaklarda dolaşan bütün köpeklerin bulundukları yerlerde kısırlaştırılması gerekir. Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre 2 köpeği sokağa bırakırsanız 3 yıl sonunda sayıları 67 bin oluyor. Biz sizden destek istiyoruz. Her yıl köpek kısırlaştırılacak. Bu sayı barınak imkanları ile olabilecek bir şey değil. Biz 4 yıl önce belediyelerimize baskı yaptık eğer o zaman kampanyamıza destek verilseydi biz bu sorunu burada konuşmuyor olacaktık" şeklinde konuştu. Başkan Topçu da kısırlaştırma sisteminin oturması durumunda Türkiye'de başıboş köpek problemi kalmayacağını vurguladığı konuşmasında, şunları kaydetti: "Bu konu hiç kimsenin eğilmediği bir konu. DOAYKO sokakta başıboş, insanlara zarar veren köpekleri toplayarak burada kısırlaştırıp tekrar sokağa bırakıyor. Bu sistem yerine oturup devam ettiği sürece, Türkiye'de köpekten şikayet olmaz."

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 18:55:06
Güncelleme :16 Ağustos 2005 Salı 19:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?