21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

2 kişi gözaltına alındı

Antalya'da bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine yapılan basın açıklaması sırasında gergin anlar yaşandı. Basın açıklaması sırasında bazı grup üyelerinin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan posterleri açmasına polis müdahale edince arbede çıktı. Olayda biri bayan 2 kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan lehine düzenlenen gösteride gergin anlar yaşandı. Demokratik Halk İnisiyatifi adı verilen grup üyeleri, ilk olarak gösterinin gerçekleştirileceği Kazım Özalp Caddesi'ne 5'er kişilik gruplar halinde alındı. Kışlahan Meydanı'nda toplanan kalabalık daha sonra basın açıklaması yapmaya başladı.

Pankartlar açan örgüt sempatizanları daha sonra yanlarında getirdikleri Abdullah Öcalan posterlerini çıkararak zafer işareti yapmaya başladı. Polis, posterlerin indirilmesi uyarılarına aldırmayan kişilere müdahale ederek posterleri ellerinden aldı. Bu arada buna kızan grup üyeleri, posterleri geri almak için polise direndi. Yaşanan arbedenin ardından göstericilerin liderinin çağrısı üzerine kalabalık yatıştı. Basın açıklamasının tamamlanmasının ardından göstericiler yine polis nezaretinde alanı boşalttı. Abdullah Öcalan posteri açan biri erkek 2 kişi gözaltına alındı. Örgüt yandaşlarının, küçük yaşta çocukları da yanlarında getirdikleri gözlendi.

.
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2006 Pazar 16:42:26
Güncelleme :12 Şubat 2006 Pazar 17:50:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?