22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Antalya alev alev yanıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve Serik ilçesine kadar yayılan orman yangını, kontrolsüz bir şekilde büyümeye devam ediyor. 10 bin hektarlık alanda etkili olan orman yangınını kontrol etmekte yetersiz kalan ekipler, can ve mal kaybını önleyebilmek için çevre köylerde tedbirler almaya devam ediyor. 

Türkiye'nin bir çok vilayetinden destek amacıyla bölgeye gönderilen helikopter, uçak ve söndürme ekiplerinin dört bir yandan müdahalesine rağmen büyüyen yangın, yerleşim birimlerini tehdit ediyor. Akşam saatlerinde rüzgarın yön değiştirmesi ile birlikte doğuya doğru yayılan orman yangınının uzun bir süre daha kontrol altına alınmasının mümkün olamayacağı belirtiliyor. 

Antalya'nın en büyük orman yangını olarak değerlendirilen yangını söndürmek için havadan ve karadan yapılan müdahaleler yangını kontrol altına almaya yetmezken, alevlerin yüksekliğinin yer yer 50 metreyi bulduğu ifade ediliyor. 

Bu arada, yangın tehdidi altında bulunan köylerdeki çok sayıda vatandaş, eşyalarını kamyonlara yükleyerek evlerini terk etmeye hazırlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 21:10:37
Güncelleme :1 Ağustos 2008 Cuma 21:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin IP: 88.254.121.xxx Tarih : 2.08.2008 10:28:52

yazık bu memleketin bir karış yeşil alanını yakanlar cezaladırılmalı. bu çamlar kaç yüzyılda yetişiyor. okadar kişinin varlığı koyboldu gitti. ciğerlerimiz gitti nerde b u büyükler. 3. gün oldu ne bir milletvekili ne de bir bakan geldi. böyle yapmacık yeşil sevgisi olmaz.. duyun antalyayı.