22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

AB müzakereleri; "başarılı bir zafer"

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Antalya'ya gelen Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Paul Mancel Kurpershoek, Türkiye ile AB arasında üyelik müzakerelerinin başlamasını "başarılı bir zafer" olarak nitelendirdi.
Hollanda Büyükelçisi Dr. Paul Mancel Kurpershoek ve Tarım Müşaviri Carla Konsten, Talya Otel'de bir basın toplantısı yaptı. Türkiye'nin AB süreci ile ilgili açıklama yapan Büyükelçi Kurpershoek, "Türkiye'nin Avrupa Birliği müzakerelerine başlayacak olması başarılı bir zaferdir. AB süreci içerisinde Türkiye'yi bu sürece hazırlama konusunda Hollanda, tarım sektöründe elinden gelen gayreti göstermektedir. Hollanda hükümeti Türkiye ile Hollanda arasında tarım ve işbirliği konusuna büyük önem veriyor. Türkiye önemli bir süreçten geçmektedir. Müzakere sürecinde Hollanda önemli rol oynamaya hazırdır" dedi.

AB'ye üyeliğin önemli bir süreç ve olgu olduğunu ifade eden Büyükelçi Kurpershoek, "Avrupa Birliği büyük bir projedir. Yeni üyelerin yönetmeliğe uymasını gerektiren uzun ve zor bir yoldur. Fakat bu uzun ve zor sürecin içinde hem Avrupa Birliği hem de Türkiye kazançlı çıkacaktır. Türkiye büyük bir ülke. Yeni başvuruda bulunan 10 ülkenin toplam nüfusu Türkiye'nin nüfusuna yetişememektedir. Bu konu belirgin zorlukları yanında getiriyor. Avrupa Birliği'nin bütün yönetmeliklerinin kabul edilmesi gerekiyor. Dolayısı ile ufak ile büyük ülke arasında fark olması normal" diye konuştu.

Öte yandan, Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Paul Mancel Kurpershoek ve eşi Betsy Udink'ın ziyareti nedeniyle Talya Otel Havuzbaşı'nda bir resepsiyon verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 00:52:12
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 01:03:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?