21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Akdeniz Belediyeler Birliği tatile çıktı

Akdeniz Belediyeler Birliği üyeleri, yurt içi gezisi kapsamında Bursa ve Çanakkale'yi gezdi. Geziye, Belediyeler Birliği'ne üye 30 belediye başkanının yanı sıra meclis üyeleri de katıldı. Kepez Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkan Vekili Erdal Öner'in kafile başkanlığında üye belediye başkanı ve meclis üyelerinden oluşan grup, Bursa, Çanakkale çevresini kapsayan yurtiçi gezisi gerçekleştirdi. Antalya'dan otobüsle hareket eden 30 belediye başkanı, meclis üyesi ve belediye ilgililerinden oluşan heyet, ilk olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'i ziyaret ederek, belediye çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra, kentte yapılan çalışmaları, uygulamaya konulan gelişim projelerini yerinde inceledi. Heyet, daha sonra Bursa'nın tarihi ve kültürel alanlarını da ziyaret etti.

Aynı gün Çanakkale'ye geçen grup, Çanakkale Kepez İlçe Belediyesi'ne ziyaret gerçekleştirdi. Antalya Kepez Belediyesi ile aynı ismi taşıyan iki belediye yetkililerinin buluştuğu ziyarette, belediyeler arasında kardeşlik tesis edilmesi yönünde görüş birliğine varıldı. Çanakkale kenti içinde tetkik ve incelemelerde bulunan Akdeniz Belediyeler Birliği heyeti, Çanakkale Şehitliği alanını ziyaret ederek, birlik adına Şehitler abidesine çelenk koydu.
Düzenlenen geziyi değerlendiren Kepez Belediye Başkanı ve Birlik Başkan Vekili Erdal Öner, "Yaptığımız gezi çok yararlı olmuştur. Bursa, Çanakkale ve bölgedeki kentsel gelişmeler ve ortaya konulan belediye hizmetleri heyetimizce yerinde incelenmiştir. Ülkemizin her alanında önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Türk belediyeciliğinin ve yerinden yönetim anlayışının ulaştığı aşama bakımından da bu gelişmeleri önemli bulmaktayız" dedi.

Başkan Öner, Akdeniz bölgesi belediyeleri olarak örnek projeleri hayata geçirmekte, kentlerimizin ve beldelerimizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasının sağlanmasına yönelik yoğun bir çalışma sürdürmekte olduklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 17:37:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?