22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Altın Portakal Film Festivali'nin açılışı ertelendi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı basın toplantısında, yarın başlayacak 42. Altın Portakal Film Festivali açılış törenlerinin yağmur nedeniyle 25 Eylül pazar gününe ertelendiğini açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaklaşan 42. Altın Portakal Film Festivali nedeniyle Shareton Otel'de basın toplantısı düzenledi. Festival programı hakkında bilgi veren Başkan Menderes Türel festivalin, Antalya'nın bir kültür başkenti olması ve uluslararası platformda yer alabilmesi için 1. Uluslararası Avrasya Film Festivali ile eş zamanlı düzenlendiğini söyledi. Türel açıklamalarına şöyle devam etti:
"Bu yıl 42. Altın Portakal Film Festivali, 1. Uluslararası Avrasya Film Festivali ve Avrasya Film Market Klasmanı olmak üzere 3 organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Bu sayede bir ilke imza atarak, 'Altın Portakal' dünyada ulusal ve uluslararası festival aynı çatı altında toplanan ilk ve tek organizasyon olacak."

Festival kapsamında dağıtılacak para ödüllerine değinen Menderes Türel, ulusal çapta uzun, kısa ve belgesel filmlerde toplam 340 bin YTL, Avrasya Film Festivali'nde dereceye giren filme ise 100 bin dolar ödül verileceğini söyledi. Menderes Türel ayrıca 42. Altın Portakal Film Festivali'nin 25 Eylül pazar gününe ertelendiğini açıkladı. Türel konuyla ilgili olarak, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden aldığımız haberlere göre yarın Antalya'da yoğun bir yağmur yağışı olacak. Bu bilgiler doğrultusunda ulusal film festivalini pazar gününe ertelemek zorunda kaldık. Buna göre yarın yapılması gereken ATSO tesislerindeki kokteyl, Kortej ve Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'ndaki açılış gecesini, 25 Eylül pazar gününe erteledik. Ancak pazar günü yapmayı planladığımız uluslararası film festivali kapalı alan olan Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacağı için bu organizasyonumuzu ise yarın yani 24 Eylül cumartesi gününe aldık. Söz konusu programların saatlerinde herhangi bir deşiklik yapılmadı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 18:49:45
Güncelleme :23 Eylül 2005 Cuma 19:19:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?