22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Altın Portakal sahiplerini buldu

42. Antalya Altın Portakal Film Festivali ve 1. Uluslararası Avrasya Uzun Metraj Film Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. 1 hafta süren film şöleninin ardından festivalin ödül töreni Aspendos Antik Tiyatro'da gerçekleştirildi. Sanatçıların büyük ilgi gösterdiği festivalin kapanışına Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve davetliler katıldı. Gecenin sunuculuğunu Korhan Abay ve Şebnem Dönmez yaptı. Sahnede söz alan Menderes Türel, "Antalya'da düzenlenen bu festival her yıl giderek kendisini geliştirmektedir. Altın Portakallar bu yılda sahiplerini bulacaklar. Ben bu antik tiyatroda festivalin galasını gerçekleştirmekten dolayı mutluyum" dedi.

Açılış konuşmasında festivalin uluslararası nitelik kazanması yolunda önemli rol oynadığını ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "En köklü ve seçkin film festivalleri arasında yer alan Altın Portakal Film Festivali her geçen gün büyümektedir. Ülkemizin sinema sanatına ve kültürüne katkısının yanında uluslararası tanıtımda büyük rol oynamaktadır. Türk sinemasının ve sanatçılarını destekleyen festival Türkiye dışına çıkmıştır. Bu kapsamda ilk kez düzenlenen Avrupa ve Asya'yı buluşturan festival ileride gerçekleşecek film festivallerine zemin hazırlayacağına inanıyorum. 42 yıldır kaliteden ödün vermeden gerçekleştirilen festival kazandığı uluslararası nitelikle prestijini arttıracak ve çağdaş Türkiye yolunda büyük rol oynayacaktır" diye konuştu.

"EN İYİLER SAHİPLERİNİ BULDU"

Onur Ödülleri'nde ilk ödül Güney Koreli dünyaca ünlü yönetmen Kim Ki-Duk'a verildi. Kim-Duk'un Onur Ödülü'nü Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel verdi. İkinci Onur Ödülü ise oyuncu Peter O'tol'a verildi. 1. Avrasya Uluslararası Avrasya Film Festivali'nde En İyi Yönetmen 'Dört' filmi ile Rus yönetmen Ilya Khrzhanovsky oldu. 75 bin dolar ödülü ile En İyi Film 'Şangay Düşleri' isimli filme verildi. Ulusal Kısa Film Yarışması'nda ise Mehmet Bahadır Er Zilzal filmi ile Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. En İyi Belgesel dalında Jüri Özel Ödülü Belis Birder'in 'Onuncu Gezegen' belgeseline verildi. Bingöl Elmas'ın 'Ağustos Karıncası' belgeseli 'En iyi Belgesel' ödülü aldı.

Ulusal Film Yarışması'nda En İyi Tasarım Ödülü 'İki Genç Kız' filmine, En İyi Özel Efekt Ödülü 'O Şimdi Mahkum' filmine, En İyi Kostüm Tasarımı'nda 'Korkuyorum Anne' filmi ile Ayşe Pirinçcioğlu'na, En İyi Makyaj 'O Şimdi Mahkum' filmi ile Ümit Talip Bulut'a, En İyi Laboratuar Ödülü 'O Şimdi Mahkum' filmine verildi. En İyi Kurgu 'Korkuyorum Anne' filmine, En İyi Film Müziği Ödülü 'Gönül Yarası' filmi ile Taner Çıray'a verildi. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü 'Gönül Yarası'ndaki rolü ile Timuçin Esen, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu filmindeki rolü ile 'O Şimdi Mahkum' filmindeki rolü ile Fadik Atasoy aldı. En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü'nü 'Korkuyorum Anne' filmi ile Yönetmen Mehtap Ün Kanıbeli'ne verildi. Ödülünü yönetmen Reha Erdem Kiera Chaplin'in elinden aldı. En İyi Görüntü Yönetmeni 'İki Genç Kız' filmi ile Emre Erkmen'e verildi. En İyi Senaryo dalında 'Korkuyorum Anne' filmi ile Nilüfer Güngörmüş ve Reha Erdem aldı. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü 'Türev' filmi ile Beste Bereket ve 'İki Genç Kız' filmindeki rolü ile Vildan Atasever'e verildi. En İyi Erkek Oyuncu 'Gönül Yarası' filmi ile Şener Şen, En İyi Yönetmen En İyi Yönetmen 'İki Genç Kız' filmi ile Kutlu Ataman oldu. En İyi Üçüncü Film 'Korkuyorum Anne' filmine verildi. En İyi İkinci Film 'İki Genç Kız' filmine verildi. 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin En İyi Filmi 'Türev' filmi oldu. Ödülü Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, filmin yönetmeni Ulaş İnanç'a verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2005 Pazar 12:14:04
Güncelleme :2 Ekim 2005 Pazar 16:54:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?