21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Amatör spora tesis desteği

Antalya'nın Muratpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan Etiler Mini Stadı'nın tribün ve sosyal ünitelerinin temeli törenle atıldı. Spora ve sporun alt yapısına katkı sağlamak, bölge gençlerinin spor yapabileceği mekanlar oluşturmak amacıyla çalışmalarına hız veren Muratpaşa Belediyesi, Etiler Mahallesi'nde saha çalışması tamamlanan mini stadın tribün ve sosyal ünitelerinin temelini törenle attı.

Çok sayıda davetlinin katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, kentteki boş alanları halkın kullanımına açarak, rant kazandırdıklarını söyledi. Amatör sporun alt yapısına destek sağlamak amacıyla çalışmalarına yön verdiklerini belirten başkan Evcilmen, "Geçen yıl, yerli ve yabancı yaklaşık bin takım, devre arasında kamp yapmak amacıyla kentimize geldi. Bu nedenle spora ve sporun alt yapısına büyük önem vermekteyiz. Bu kapsamda Etiler Mahallesi'ne yapılan mini stad, 65x95 metre nizamı ölçülerde. Temeli atılacak olan tribün ve sosyal üniteler, 60 gün içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak. Hizmete açıldığında, yerli ve yabancı takımlar bu sahada antrenman ve maç yapabilecek" dedi.

Temel atma törenine katılan ve Taban Birlikleri adına konuşan Futbol İl Temsilcisi İbrahim Güllüpınar ise amatör sporun 'babası' olarak nitelendirdiği Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'e, amatör spora katkılarından dolayı teşekkür etti. Etiler Mahallesi Muhtarı Mehmet Öztürk de, mahalleye yapılan hizmetlerden dolayı Evcilmen'e teşekkür plaketi verdi.

Konuşmaların ardından Etiler Mini Stad'ın tribün ve sosyal ünitelerinin temeli, hep birlikte butona basılarak törenle atıldı. Tören sonrasında, Başkan Evcilmen ve davetliler, mini stadın içerisinde incelemelerde bulundu. Törene, CHP İl Başkanı Ömer Melli, Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Sapan, amatör spora büyük katkı sağlayan Gültekin Çeki, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 19:36:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?