21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Antalya dilenci kaynıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Koruma ve Güvenlik Daire Başkanlığı'na bağlı zabıta ekiplerinin, 2005 yılında şehir genelinde düzenledikleri operasyonlarda 165 dilenciyi yakalayarak il sınırları dışına çıkardığı, dilencilerin üzerinden çıkan bin 713 YTL'nin de belediyeye gelir olarak kaydedildiği bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, başta cami avluları olmak üzere kaldırım ve kavşaklarda vatandaşlara duygu sömürüsü yapan dilencilere göz açtırılmıyor. Düzenlenen ani baskınlarla toplanan dilencilere yasal işlem uygulanıyor. Zabıta yetkilileri, vatandaşlardan dilencilere yönelik operasyonlarda destek istedi. Yetkililer, özellikle kavşaklarda ve trafik ışıklarında para almak amacıyla, duran araçları rahatsız eden, trafiği engelleyen çocuklara para verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Yapılan yardımların dilenen çocukların sayısını artırdığına dikkat çekilirken, çocukları yoğun trafik içinde kaza tehlikesinin beklediği hatırlatıldı. Zabıta ekipleri, 2005 yılında şehir genelinde düzenledikleri operasyonlarda 165 dilenciyi yakalayarak il sınırları dışına çıkardı. Yakalanan dilencilerin üzerinden çıkan bin 713 YTL de belediyeye gelir olarak kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 15:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?