22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Antalya'da 'Büyük Avrasya Gecesi'

43. Antalya Altın Portakal ve 2. Uluslararası Avrasya Film Festivali kapsamında, ''Büyük Avrasya Gecesi'' düzenlendi. 

Atatürk Kültür Merkezi'nin bahçesinde düzenlenen geceye, 10. Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk, Kardeşlik ve İşbirliği Kurultayı dolayısıyla Antalya'da bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Kırgızistan Başbakan Yardımcısı Daniyar Usenov, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ve kurultay delegeleri ile Türk ve dünya sinemasının tanınmış sanatçıları ve yönetmenler katıldı. Korhan Abay'ın sunduğu gece, sema gösterisiyle başlarken, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müzik Topluluğu da bir konser verdi. 

Törende kısa bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biliniz ki sanata açık, dünyaya açık bir Türkiye var. 

Bundan sonraki yıllarda da, sizleri başımızın gözümüzün üstünde ağırlamak istiyoruz ve dünya barışına, sevgiye, kardeşliğe katkınız için teşekkür ediyorum'' dedi. Başbakan Erdoğan'a, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Türkiye Sinema Audiovisüel Kültür Vakfı (TÜRSAK) Başkanı Engin Yiğitgil tarafından bir plaket sunuldu. 

Başkan Türel ayrıca, katılımlarından dolayı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kırgızistan Başbakan Birinci Yardımcısı Daniyar Usenov ile Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'a birer plaket sundu. 

Bu arada ünlü Hollywood yıldızı Faye Donaway, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanına gelerek bir süre sohbet etti. 

Gecenin sonunda Başbakan Erdoğan, konuk cumhurbaşkanları, devlet adamları, bakanlar ve davetliler, ünlü piyanist Fazıl Say'ın piyano konserini izledi. Konsere, Anadolu Ajansı ve TRT haricinde diğer basın kuruluşları alınmadı.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 10:30:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?