21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Antalya'da fırtına can aldı

Antalya'da fırtınayla birlikte aniden bastıran ve yaklaşık 1 saat süren şiddetli yağmur faciaya neden oldu. Bir alışveriş merkezinin çatısının çökmesi sonucu 3 yaşındaki kız çocuğu hayatı kaybederken, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki dev ekranın bulunduğu platformun çökmesi sonucu ise 3 kişi yaralandı. Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, meydana gelen olaylarda, 1 kişinin öldüğünü, 7 kişinin de yaralandığını açıkladı. 

Antalya'da gece saatlerinde yaklaşık 1 saat etkisini gösteren yağış ve fırtına nedeniyle, Dokuma Semti'nde bulunan bir alışveriş merkezinin çatısı çöktü. Olayda göçük altında kalan 4 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken, bunlardan 3 yaşındaki Merve Taş isimli kız çocuğu, kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 43. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin gala gösteriminin yapıldığı Atatürk Kültür Merkezi'ndeki dev ekranın bulunduğu platform devrilmesi sonucu festival görevlisi olduğu öğrenilen 3 kişi yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre, Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın yazıp yönettiği ''İklimler'' filminin gala gösterimi sırasında yoğun yağış ve şiddetli rüzgar başladı. Fırtına ve yağışın etkisiyle, Atatürk Kültür Merkezi önündeki dev ekranın bulunduğu platform devrildi. Olay sırasında çevrede bulunan festival görevlileri Musa Kısa, Zeynep Özfırıncı ve Enis Ulutaş, devrilen platformun altında kalarak yaralandı. Festival çerçevesinde film gösterilerinin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'ndaki dev ekran da devrilirken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin çatısı, çökme tehlikesi geçirdi. Fırtına nedeniyle hasar gören çatının bulunduğu bölge, yetkililer tarafından güvenlik şeridiyle çevrildi. 

Antalya'daki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi alan Antalya Valisi Alaadin Yüksel, 1 saatte metrekareye 60 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. Saatteki hızı 70 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle, ağaçların koptuğunu ve bazı reklam panoları ile tabelaların devrildiğini kaydeden Vali Yüksel, "Ölümle sonuçlanan tek olay, bir iş merkezinin çatısının çökmesi neticesinde yaşandı. Atatürk Kültür Merkezi'nde de platform devrildi. 

Burada 3 vatandaşımız yaralandı. Şehirde kısa süreli elektrik kesintisi oldu. Telefon hatlarında sıkıntılar yaşandı. Ancak herkes görevinin başındadır. Şu unutulmasın ki; mevsim değişikliği yaşıyoruz. Ama bu akşamki yağış ve rüzgar çok sert oldu. Bir yavrumuzu kaybetmenin büyük üzüntüsü içerisindeyim. Yarın bu inşaat yerinde inceleme yaptıracağım. Aslında bu Antalya'nın karşılaşmadığı bir yağış türü değil. Antalya, 90 kilometre hızla esen fırtına ve metrekareye düşen 160 kilogram yağışları gördü. Yarın gerekli teknik incelemeler yapılacak. Olaylarla ilgili 4 yaralı Tıp Fakültesi, 3 yaralı da Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altında. Maalesef bir yavrumuzu da kaybettik" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 10:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?