22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Antalya'da korkutan yangın

Antalya'da gecekondu tipi ev, elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın sonunda tamamen kullanılamaz hale geldi.

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'nde şoför olarak çalışan ev sahibi Durhasan Kollez, itfaiyenin 45 dakika geç geldiğini söyleyerek gerekli kuruluşlar hakkında tazminat davası açacağını söyledi.

Olay bu sabah saat 11.00 sıralarında Kızılarık Mahallesi 1135 Sokak'ta bulunan gecekondu tipi evde meydana geldi. İddiaya göre, Durhasan Kollez'e ait evde elektrik kontağı sebebiyle çatıda yangın başladı. Bu sırasında dışarıda olan Neriman Kollez, döndüğünde evden alevlerin yükseldiğini gördü. İçerde uyuyan 3 çoğunu uyandıran Neriman Kollez, ilk olarak itfaiyeyi daha sonra da Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'nde şoför olarak çalışan eşi Durhasan Kollez'i aradı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri büyük bölümü yanan eve müdahale etti. Zaman zaman gergin anların yaşandığı olayda, evin büyük oğlu Hüseyin Kollez itfaiye ekiplerini geç gelmekle suçladı.

Bütün birikiminin yangın sonucu kül olduğunu belirten Durhasan Kollez, "Eşim beni arayarak evin yandığını söyledi. Ben olay yerine geldim fakat itfaiye daha gelmemişti. İtfaiye 45 dakika geç geldi. Bu sebeple bütün gerekli kuruluşlar hakkında tazminat davası açacağım. 50 milyarlık eşyam kül oldu. Bütün birikimim buydu. 600 milyon maaşla bunları tekrar karşılamam mümkün değil" dedi.

Evinin yanışını izleyen Neriman Kollez, eşine sarılarak gözyaşı döktü. 4 itfaiye aracının müdahale ettiği yangında ev tamamen kül oldu.

.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 12:50:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?