7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Antalya'da MOBESE devreye girdi

Antalya'da, 384 noktaya kurulan Kent Güvenlik Sistemi'nden (MOBESE) ilk test görüntüleri alınmaya başlandı.

Antalya Valisi AlaAddin Yüksel, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 35 kameradan aktarılan görüntüleri basın mensuplarıyla paylaştı. Yüksel, çağdaş güvenlik sistemlerindeki en önemli amacın caydırıcılık taşıması olduğunu söyledi.
Modern güvenlik sistemlerinin yaygınlaşmasıyla birlikte suçlu sayısında her geçen gün azalma yaşandığını ifade eden Vali Yüksel, "Çağdaş güvenlik sistemlerinde genel amaç caydırıcılıktır. Önemli olan suçun işlenmeden önlenmesidir" dedi.

Antalya'da son yıllarda alınan önlemlerle şahsa ve mala karşı işlenen suçlarda önemli bir azalma gözlendiğini anlatan Yüksel, şunları söyledi: "Antalya'nın dünya içerisindeki yerini düşünecek olursak, suçun önlenmesi için zamanında önlem alınması gerekir. Kent Güvenlik Sistemi de işte tam zamanında yapılmış önlemlerden biridir. Bu sistemle kişinin özel yaşamına bir müdahale yoktur. Bu kameralar umuma açık alanlara kuruldu."
Antiterör programı sayesinde kameraların aranan kişinin suratını tanıyabildiğini belirten Yüksel, plaka tanıma sistemiyle de araçların takip edilebildiğini söyledi.

Kent Güvenlik Sistemi hakkında teknik bilgi veren Proje Sorumlusu Emniyet Müdür Yardımcısı Hıdır Kocakaya da, "Toplam 384 adet olan kameraların 120'si hareketli, 164'ü sabit, 40'ında ise plaka tanıma sistemi bulunuyor. Görüntülerin aktarıldığı merkezimizde 280 personel görev yapmaktadır. Sistemden şu an 35 kameradan görüntü alınıyor. Sistem tam anlamıyla 6 Ocak tarihinde faaliyete geçecek" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2007 Cumartesi 15:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ergun demirel IP: 88.232.65.xxx Tarih : 13.08.2008 07:25:28

04-08-2008 tarıhınde saat 08.35 antalyada havaalanı yolu üzeri koyunlar kavşağında bana bır şehirler arası otobus carpıp kactı fakat mobese camaraları oldu halde bır sonuc alamadım yardımcı olursanıs sevinirim ve kskomu deldırmek zorunda kaldım carpan arac eskişehir sehata ayit altın sarısı bır araç tır