21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Antalya'nın inşaat sorunları konuşuldu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İnşaat Mühendisleri Odası, Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen 'Antalya Yöresi'nin İnşaat Mühendisliği Sorunları Kongresi'ne katıldı.

Türel, açılış konuşmasında, göçün Antalya'nın karşısındaki en büyük tehlike olduğunu söyledi. Başkan Türel, göçe bağlı olarak çarpık kentleşmenin oluştuğuna dikkat çekerek, "Yerel yönetimler olarak göçün meydana getirdiği sorunlara cevap vermek zorunda kalıyoruz. Antalya'da bugün 62 civarında gecekondu var. Daha çağdaş bir kent oluşturmak için çalışıyoruz. Geçmişte yapılan hatalardan ders alarak geleceği planlıyoruz" dedi.
Geçmişte tribünlere oynamak adına açılan yolların altyapısının yapılmadığını belirten Başkan Menderes Türel, "Şimdi yağmur suyu baskınlarını önlemek için bu yolları tekrar kazıyoruz. 4 metre genişliğinde, yer yer 9 metre genişliğinde kanallar açıyoruz. Yeni açacağımız yolların önce altyapısını tamamlıyoruz" diye konuştu.

Antalya'nın en önemli altyapı sorunun kanalizasyon olduğunu vurgulayan Türel, şunları söyledi:
"Göreve geldiğimizde 300 kilometrelik kanalizasyon şebekesi yapılmıştı. Ancak bu hızla büyüyen kente yeterli gelmiyordu. Biz 1 yıl içinde 300 kilometre daha kanalizasyon şebekesi yaptık. 500 kilometre daha yapacağız ve toplam 800 kilometrelik ihtiyacı tamamlayacağız. Ancak, her yıl yüzde 4 büyüyen bu kentin altyapı ihtiyacı sürecektir. Proje Değerlendirme Kurulu oluşturduk. Meslek odaları temsilcilerinin oluşturduğu kurulda geleceğin Antalya'sını meydana getirmeye çalışıyoruz. Antalya'nın geleceği planlamak sadece belediyenin değil, ilgili tüm meslek odalarının görevidir. Meslek odalarından Antalya'nın yararına olacak her projeyi bekliyoruz."

Bugün Antalya'nın çehresini değiştiren yatırımların bu kurulun eseri olduğunu kaydeden Türel, "Çağdaş bir kent için altyapıyı bitireceğiz. Geçen yıl, cesaretle 4 köprülü kavşak yatırımına başladık ve 4 ayda tamamladık. Trafikte sıkıntı olmasına rağmen halkımızdan şikayet almadık. Antalya'nın korumak zorundayız. Bu kent gelecek nesillere emanet edeceğimiz en büyük miras" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2005 Perşembe 19:53:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?