22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Antalya'yı sinema heyecanı sardı

Antalya "Avrasya Film Fuarı"na hazırlanıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yapılması planlanan Avrasya Film Fuarı'nın Avrupa ve Asya sinema sektörlerini Antalya'da buluşturacağını söyledi.

42. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Antalya'ya gelen yerli ve yabancı sinema yapımcıları, gelecek sene yapılması planlanan "Avrasya Film Fuarı" toplantısında biraraya geldi. Hillside Su Oteli'nde düzenlenen toplantıda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Altın Portakal Film Festivali çerçevesinde gelecek yıl Avrasya Film Fuarı'nın düzenleneceğini vurguladı.

Düzenlenecek fuarın önemine değinen Başkan Türel, "Avrasya Film Fuarı, sinema sektöründe yeni bağlantıların ve anlaşmaların olacağı ve yeni ortaklıkların kurulacağı bir mekan haline gelecek. Fuarla birlikte Avrupa ve Asya sinema sektörü medeniyetlerin buluştuğu Antalya'da olacak" dedi.

Festival Başkanı Engin Yiğitgil ise, bu tür festivallerle Türk sinemasındaki üretimi artırmayı amaçladıklarını belirtti. Soru-cevap kısmında katılımcılar düzenlenecek "Avrasya Film Fuarı" konusunda görüşlerin bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2005 Pazar 16:56:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?