21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Avrasya film festivali başladı

Uluslararası Avrasya Film Festivali düzenlenen açılış töreniyle start aldı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl uluslararası bir boyut kazandı. 1. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin açılışı Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Vali Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye ve festivalin onursal başkanı Menderes Türel, TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yigitgil, jüri üyeleri, yönetmen ve sanatçılar katıldı. Törende 1. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin açılış konuşmaları yapıldı. "Türk sinemasının Oskar'larının verildiği etkinlik" olarak kabul edilen Altın Portakal'ın düzenlenen uluslararası festivalle Türk sinemasını dünyaya tanıtılacağını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Bu yıl Altın Portakal'a çok önemli bir yüz kazandırıyoruz. Altın Portakal bundan sonra güçlenen bir ölçekle uluslararası ortamda devam edecek. Markalaşma sürecinde kültür ve sanatın etkisini gözardı edemeyiz. Altın Portakal uluslararası çizgisiyle Antalya'nın her konudaki markalaşmasında, kültür ve sanatta adım atacak. Altın Portakal her sene büyüyecek" dedi.

Konuşmaların ardından davetliler tanıtıldı. Festivalin açılış törenine dünyaca ünlü Holywood starları Woody Harrelson, David Carradine ve jüri üyesi Michael Madsen de katıldı. 1. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin açılış kortejine katılan sanatçılar girişte vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılanırken, kırmızı halıya basarak salona giriş yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2005 Pazar 17:31:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?