21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Bankada YTL kuyruğu

Yeni yıl ile birlikte tedavülden kalkan TL'ler için vatandaşlar sabah erken saatlerden itibaren Merkez Bankası önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Yeni Türk Lirası'nın (YTL) 01 Ocak 2005 tarihinde piyasaya sürülmesinin ardından 1 yıllık süre içinde yavaş yavaş tedavülden kaldırılması planlanan TL'lerin, 1 Ocak 2006 tarihinden itibaren alışverişlerde kullanılamayacağının açıklanması üzerine vatandaşlar ellerinde kalan paralar için alarma geçti. Vatandaşlar, Merkez Bankası şubelerine akın etti.

Sabahın erken saatinden itibaren Merkez Bankası önende toplanan Antalyalılar, ellerinde kalan eski TL'nin hiç bir yerde geçmemesine tepki gösterdi. Bayram öncesi resmi kurumlarda dahi eski paranın geçmediğini belirten vatandaşlar, "Türkiye'de Türk parası geçmesi gerekir. Fakat hiç bir resmi kurum bile bu paraları almıyor. Bayram öncesi zor durumda kaldık. Böyle kepazelik olmaz" şeklinde konuştu.

Banka önünde oluşan uzun kuyruğa da öfkelenen vatandaşlar, paraların bütün bankalar tarafından alınarak toplanması gerektiğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 11:13:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?