21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Başkan Vekili Dere’nin AB misafiri

AB Genel Sekreterliği adına British Council tarafından yürütülen Kamu Sivil Toplum İşbirliği Geliştirme Projesi kapsamında çalışmalar yapmak ve fikir alış verişinde bulunmak amacıyla Antalya’da bulunan Uluslararası Uzman Kristian Grensen ve Yerel Uzman Mehmet Ali Çalışkan, Kepez Belediyesi Başkan Vekili Adlıhan Dere’yi makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Kepez Belediyesi ile sivil toplum ve sivil toplum kuruluşlarının ilişkileri üzerine görüşmelerde bulunan Uluslararası Uzman Kristian Grensen, "Kepez Belediyesi Avrupa’daki gibi birçok modern problem ile karşı karşıyadır. Bu bölgede yaşanan sorunlar, hızlı kalkınma ve dikkate değer bir göçün yarattığı sorunlardır. Bunları araştırmak için geldik. Belediyenin görevlerini yerine getirirken ne gibi sorunlarla karşılaştığını belirlemeye çalışıyoruz. Sorunların çözümüne karşı sivil toplumla nasıl işbirliği içerisinde olduğunu belirlemeye çalışıyoruz. Bu çalışmamız Türkiye ve AB arasındaki gelişen ilişkiler içinde önemlidir" dedi.

Yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Vekili Adlıhan Dere, "Kepez Belediyesi olarak AB tarafından yürütülen bir proje kapsamında değerlendirilmek, fikir alış verişinde bulunmak amacıyla yapılan bu ziyaretten mutluluk duyduk.

Görüşmelerimizde Kepez belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarımızı kendilerine aktardık. Bu noktada yaşadığımız sorunlarımızı da kendileri ile paylaştık. Bölgemizde yaptığımız çalışmalarımızda AB normlarını esas aldığımızı kendilerine ilettik. Yapacak olduğumuz çalışmalarımız hakkında da görüşlerini aldık" dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 11:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?