22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bedava tavuk ekmeğe hücum

Türkiye genelinde yaşanan kuş gribi olayı ve buna bağlı ölümler sebebiyle tavuk tüketiminde yaşanan kriz, Antalya'da bedava tavuk ekmekle aşılmaya çalışıldı.

Antalya Kasaplar Odası'nın öncülüğünde tavuk firmalarının ve kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle kurulan tavuk döner ve mangal standında vatandaşlara ücretsiz ekmek arası tavuk dağıtıldı.

Son bir ay içinde 200 ton olan et tüketiminin 5 tona kadar düştüğü Antalya'da Kasaplar Odası önderliğinde ve Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir, Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı Belediyeleri ile Antalya Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği, Tarım İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Minibüsçüler Odası, Servisçiler Odası ve Halk Otobüsleri Kooperatifinin destekleriyle düzenlenen organizasyon Yavuz Özcan Parkı'nda gerçekleştirildi. Entegre tesisi bulunan 18 firmanın tavuk ve tavuk ürünleri satışı yaptığı Antalya'da kuş grubu vakalarından sonra günlük tavuk tüketiminin 5 tona kadar düştüğü bildirildi.

Beyaz et ve tavuğun vatandaşın en önemli besin kaynaklarından biri olduğunu söyleyen Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, kampanya ile amaçlarının tavukların sağlıklı bir şekilde üretiminin yapılarak sofralara kadar geldiğini anlatmak olduğunu söyledi. Pişmiş tavukta virüs olmayacağının bilimsel bir gerçek olduğunun altını çizen Osman Yardımcı, "Sadece Kurban Bayramı'nda 109 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti. Kuş gribinden ölen kişi sayısı ise 4. O zaman kimsenin araç kullanmaması lazım. Tedbir aldıktan sonra, sağlıklı ürün kullandıktan sonra kuş gribi vakası insanları etkilemez" dedi.

Konuşmaların ardından davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Turistlerin de yoğun olarak bulunduğu bölgede gerçekleştirilen organizasyonda bazı turistler de tavuk üreticileriyle birlikte halay çekip eğlendi. 5 ayrı döner ve bir mangal standında Antalyalılar'a dağıtılman ekmek arası tavuk döner ve tavuk ızgaraya vatandaşın katılımı ise sevindirdi. 7'den 70'e onlarca vatandaşın tavuk döner ve mangal alabilmek için sıraya girdiği standlar gün boyunca açık kalacak.

.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 15:52:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?