22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Belediye personeline sivil savunma dersi

Antalya Büyükşehir Belediyesi personeli, sivil savunma tedbirleri konusunda bilgilendirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde, Sivil Savunma İl Müdürü Mehmet Çetin'in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Genel Sekreter Ali Deveci, Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Köleoğlu ve belediye çalışanları katıldı. Toplantıda, olası bir doğal afet karşısında alınacak tedbirler üzerinde duruldu.

Toplantıda konuşan Genel Sekreter Ali Deveci, Büyükşehir Belediyesi olarak doğal afetlere karşı alınması gereken önlemler konusunda itfaiye birimi olarak hazırlıklı olduklarını söyledi. Deveci, özellikle, çok yönlü arama ve kurtarma araçlarını geliştirdiklerine dikkat çekti.

Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri ise, belediye personeline özellikle deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. Antalya'nın ikinci derece deprem bölgesi olduğunu hatırlatan yetkililer, deprem gerçeğinin kabul edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yetkililer ayrıca, oturulacak binanın, yer ve zemin şartlarının uygunluğunun bilinmesi gerektiğine dikkat çekerek, bina yapısının asla değiştirilmemesi ve izinsiz kat çıkılmaması uyarısında bulundu. Belediye personelinin merak ettiği bazı konularda sorular yönelttiği toplantının ardından, belediye binası önünde Sivil Savunma Müdürlüğü'nün arama-kurtarma araçları tanıtılarak, yaralıya müdahale konusunda bilgiler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 19:25:24
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 16:29:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?