21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Belediye'den 'Antalya Şehir Haritası' kitabı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yabancı konukların, kente yeni yerleşenlerin ve taksici esnafının istedikleri adrese kolayca ulaşabilmeleri için 219 sayfalık "Antalya Şehir Haritası" isimli bir kitap hazırlattı.

Başkan Menderes Türel, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan ile birlikte Konyaaltı, Yargı, Hızır, Barbaros, Meslek, Park, Konak, Stat, Talya, Metropol ve Narenciye taksi duraklarını ziyaret etti. Taksicilerle bir araya gelen Başkan Türel, taksicilerin sorunlarını dinledi. Kendilerine hitaben yazdığı mektubu ve haritayı taksicilere veren Türel, haritanın nasıl kullanılacağını ve amacını anlattı.

Başkan Türel, Antalya'nın sürekli büyüyen bir turizm merkezi olduğunu belirterek, "Yabancı konuklar ve kente yeni yerleşenler ellerinde sokak numaraları ile adres arıyor. Bu çalışma ile artık adresler çok daha kolay bulunabilecek. Caddeler, sokaklar, kavşaklar, okullar gibi her şeyin yer aldığı bu haritada, binaları bile konumlandırıldığı biçimde görme fırsatı bulacaksınız" dedi.

Türel, taksicilere herhangi bir sokak numarasını sorarak, Antalya Haritası'nda nasıl bulabileceklerini de uygulamalı olarak gösterdi. Haritanın en son verilerle hazırlandığını ifade eden Türel, 10 bin adet basılan Antalya Haritası'nın Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın yardımıyla 297 duraktaki toplam 3 bin 750 taksiciye, muhtarlara, karakollara, sağlık ocaklarına ve önemli noktalara ücretsiz olarak dağıtacağını ifade etti.

Taksiciler de, Başkan Türel'in hizmetlerini takdirle karşıladıklarını belirterek, Türel'e teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 22:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim cengiz IP: 85.105.189.xxx Tarih : 17.06.2006 12:49:45
bence güzel ve faydalı bir uygulama.halihazırda izmirde oturuyorum. 2005 sonunda konyaaltı kuşkavağı mahallesinde bir daire satınaldım. yakınlarıma yeri tarif ederken zorlanıyorum. birtanede bende olsa işte burası diyebilirim. yada daha iyisi yapılabilir ve bu harita internette belediye veb sitesine konulabilir. Nerden nasıl temin edebilirim. bende bitane isterim. iyi çalışmalar