21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Belediyeler Belek'te toplandı

Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Belek Beldesi'nde bulunan 7 yıldızlı Premium Rixos Hotel'de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in ev sahipliğinde, Büyükşehir Belediye Başkanları arasında yapılan toplantı başladı. 

3 gün sürecek olan toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile diğer yetkililer katılıyor. 

Toplantıların başlaması dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, 6.'sı düzenlenen bu toplantının Büyükşehir Belediyeleri arasındaki işbirliğini arttıracağı, tecrübe ve deneyimlerin paylaşılacağı toplantılar olduğunu kaydederek, "Tüm Büyükşehir Belediyelerimizin çalışmaları ortada. Hepsinin başarıları da ortada. AK Parti iktidarıyla şehirlerimiz daha da güzelleşiyor" dedi. Misafir başkanların yaptığı çalışmaları anlatan Türel, Bursa'da yapılan kavşak çalışmalarını ve Kayseri'nin geçirdiği evreleri anlattı. Büyükşehir Belediyeleri arasında düzenlenen bu toplantıların belirli kıstasları olduğunu belirten Başkan Türel, toplantıların nüfus, gelir gibi benzer nitelikleri taşıyan belediyeler arasında yapıldığını kaydetti. Basın toplantısında söz alan konuk belediye başkanları da yaptıkları konuşmalarda, Antalya'da son 2 yılda yaşanan gelişmeyi överek; Yaşanan hızlı gelişmede en büyük payın Belediye Başkanı Menderes Türel'e ait olduğunu dile getirdi. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Antalya ve Bursa'nın takımlarının önümüzdeki sezon Süper Lig'de mücadele edeceğini hatırlatarak, "Bizim şehirlerimizin birer takımSüper Lig'de mücadele edecek. Ama Kayseri'nin 2 takımı var" dedi. Bunun üzerine söz alan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Süper Lig'de takımların masraflarının daha az olduğunu belirterek, "Başkanlar merak etmesinler. Süper Lig'de takımların gelirleri bayağı bir arttı. 2A Ligi'nden daha az masraf yapılır. Bu arada 2 şehrimizin takımlarını da 2 defa Kayseri'de ağırlamaktan büyük memnunluk duyacağız" dedi.
Basın toplantısının ardından yemeğe geçildi.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 21:16:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?