21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Çalkaya, sevinçten çalıp oynadı

Antalya'nın Çalkaya Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Güzelyurt ve Hacıaliler mahallelerini birbirine bağlayan köprü ve kilit taşı tesisi törenle açıldı.

Çalkaya Beldesi'nde uzun süredir problem olan Hacıaliler ve Güzelyurt mahallelerindeki ulaşım sıkıntısı Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin katkısıyla sona erdi.

İki mahalleyi birbirine bağlayan köprü ve bölgede hizmet verecek kilit taşı tesisi törenle açıldı.

Törene AK Parti Antalya milletvekilleri Burhan Kılıç, Fikret Badazlı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı Hamza Taş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan Çalkaya Belediye Başkanı Veli Atik, belediyeyi 2,5 trilyon lira borçla devraldıklarını belirtti. Atik, "Ancak, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel sayesinde bütün olumsuzlukları aştık. Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile bu hizmetleri gerçekleştiriyoruz" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, iki mahalleyi birbirine bağlayan köprünün bölge halkının en önemli ihtiyacını karşılayacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi ile Çalkaya Belediyesi'nin imece usulüyle hizmetleri gerçekleştirdiğini belirten Başkan Türel, "Bu köprü azim ve inançla ortaya çıktı. Bizler gece gündüz demeden halkımızın mutluluğu için çalışıyoruz. Geçmişte hizmet alma konusunda zorluklar yaşayan Çalkaya'nın bugün yeniden doğduğuna inanıyorum. Herhangi bir iş makinesi olmayan, hatta çöp tenekesi bile olmayan, yolları asfaltsız olan Çalkaya, bundan sonra birçok hizmete imza atacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Türel'e desteklerinden dolayı plaket verildi. Daha sonra, gerçekleştirilen köprü açılışının ardından, Türk Halk Müziği Sanatçısı Bedia Akartürk, konser verdi.

.
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2005 Pazartesi 15:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?