21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Çiçek, sert konuştu

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde inşaatı tamamlanan Manavgat Adalet Sarayı'nın açılışını yaptı. Çiçek, burada yaptığı konuşmada Af çıkarmanın, ülkeye ihanetle aynı anlama geldiğini belirterek, hükümetin gündeminde, kesinlikle af kavramının bulunmadığını söyledi. 

Manavgat Adliye Sarayı'nın açılışı törenine, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, AK Parti Antalya Milletvekilleri Burhan Kılıç, Osman Akman, Fikret Badazlı, CHP Antalya Milletvekili Atila Emek, Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler, Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Vural, Antalya Baro Başkanı Mehmet Zeki Durmaz, Manavgat'ta görev yapmış eski ve yeni Cumhuriyet Savcıları, hakimler, siyasiler, belediye başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, törene katılamayan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu bakan ve milletvekillerinin telgrafları okundu. Törende açılış konuşmasını, Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Soytürk yaptı. Adliye Sarayı'nın konumu hakkında davetlilere bilgi veren Soytürk, bundan böyle daha sağlıklı bir ortamda adalet dağıtacaklarını belirterek, "Adalet Sarayı inşaatı, 2004 yılı Aralık ayında başlamıştır. Bugüne kadar harcanan para, 9 Trilyon 600 milyar liradır. 17 bin 800 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen Adliye Sarayı'mız, 5 ayrı bloktan oluşmakta olup bir adliye sarayında bulunması gereken duruşma salonları; baro, savcı, hakim odaları ve kalemler, ağır ceza mahkeme salonu, sığınaklar, mahkumlar için erkek-kadın ayrı ayrı nezarethaneler başta olmak üzere ihtiyaç duyulacak her şeyi bulundurmaktadır" dedi. 

Konuşmasına, af çıkarmanın ihanetle aynı anlama geldiğini belirterek başlayan Adalet Bakanı Cemil Çiçek ise "Artık bir suç işlerim, arkadan af gelir çıkarım, demek yok. Kim bu ülkede affı çıkarıyorsa milletin başına en büyük belayı getiriyor. Hukuka saygıyı azaltan, devlet gücünü zaafa uğratan, aflardır. Artık herkes hareketlerini, siyasetini, ticaretini ne yapacaksa hukuka uygun yapmalıdır. 'Suç işlerim, nasıl olsa bir iktidar gelir af çıkarır" devrinin artık kapanması gerekiyor. Bu memlekete yapılacak en büyük iş budur. İnfaz sistemleriyle maalesef, 2. bir af daha gelmiştir. Bakın, infaz kanunu değiştirdik. Suç işleme temayülünde olanlar, bunun farkında mıdır değil midir bilmem. Ceza evlerinde daha çok yatacaklar, ömürlerinin büyük bir kısmı 4 duvar arasında geçecek. Herkes, hesabını kitabını ona göre yapsın. 3. bir konuysa yargının zaman aşımıdır. 

Kamuoyunun, hassas olduğu ve takip ettiği davalar var. Adına hortumcu denilen, milletin hakkına hukukuna el atmış, kurduğu bankanın içini boşaltmış, yemiş içmiş ve bu ülkede fakir fukaraya 46 milyar dolar borç ödemek zorunda bırakılmış bir kısım insanlar var. Bunlar, isim isim belli. Vatandaşlar, bunların davalarının hangi mahkemelerde olduğunu biliyor. O mahkemelerdeki arkadaşlarımızın, çok dikkat etmesi lazım. Verdikleri bir kararla gecesini gündüzüne katarak çalışan hakim ve savcılarımızın itibarına gölge düşürürler. Yargı, sadece Avrupa'nın gündeminde değil, aynı zamanında vatandaşın da gündeminde. Vatandaşın hukukunu korumak, bizim borcumuzdur. Bu noktada, onların görevlerini layıkıyla yapabilmeleri için ne gerekiyorsa imkan sağlamalıyız" diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından, Adalet Sarayı'nın açılışı gerçekleştirildi ve Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Soytürk tarafından davetlilere Adliye Sarayı gezdirildi. Bakan Çiçek ve beraberindekiler, adliye binasında bulunan baroda avukatları ziyaret etti. Adliye Sarayı'nda son olarak, Cumhuriyet Başsavcısı Soytürk'ün odasına gelen Adalet Bakanı Çiçek'e Antalya Baro Başkanı Zeki Durmaz tarafından plaket verilirken, Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı da Bakan Çiçek'e günün anısına üzerinde Adliye Sarayı'nın resmi bulunan tabak ve Manavgat Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından yapılan ve üzerinde Manavgat Şelalesi'nin de bulunduğu bir tepsi takdim edildi. 

Bakan Çiçek ve beraberindekiler, Adliye Sarayı'nın ardından AK Parti Manavgat İlçe Teşkilatı'na geçerek, partili belediye başkanları, ilçe ve belde yöneticileriyle basına kapalı bir toplantı yaptı.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 01:03:09
Güncelleme :18 Eylül 2006 Pazartesi 19:16:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?