22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Çocuk kulübü yöneticisi tacizci çıktı

Antalya'da bir çocuk kulübü ile gençlerin üye olduğu çevre derneğinin başkanlığını yapan 59 yaşındaki biyolog M.E.Ç., “deniz kenarında küçük yaştaki 3 kız çocuğuna cinsel saldırıda ve tacizde bulunmak’ suçlamasıyla 7 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Ankara'da uzun yıllar biyolog olarak görev yaptıktan sonra emekli olan M.E.Ç., Antalya'ya yerleşti. Emekli biyolog, geçen yıl 7 arkadaşıyla birlikte Mavi Yeşil Dost Derneği'ni kurdu. Kanuni yeterliliklerini yerine getiremeyen dernek, feshedildi. M.E.Ç., bu derneğin kapatılmasının ardından Mavi- Yeşil Çocuk Kulübü'nü ve yine aynı gün Mavi- Yeşil Çevre, Gençlik ve Spor Derneği'ni faaliyete geçirdi. İlköğretim öğrencileri için doğa ve çevre gezileri düzenleyen, yaz döneminde kamp programı yapan, günübirlik sahil temizliği etkinliği düzenleyen M.E.Ç., 7 arkadaşıyla birlikte çocuk ve çevre üzerine çeşitli çalışmalara imza attı.

M.E.Ç., 18 Ağustos'ta Konyaaltı Beach Park'a gitti. Bu arada sahile babalarıyla birlikte giden 15 yaşındaki D.A., 12 yaşındaki kardeşi D.A. ve 15 yaşındaki arkadaşları B.Y. bir süre kıyıda oturduktan sonra, babalarının cuma namazı kılmak için camiye gitmesinden sonra denize girdi. İddiaya göre, küçük kızların yalnız kalmasını fırsat bilen M.E.Ç., kızların yanına yaklaştı. Bir süre sohbet ettikten sonra 15 yaşındaki D.A.'ya yaklaşıp mayosunun içine elini soktuğu öne sürülen Ç. kızın şaşkınlıkla bağırması üzerine bu kez konuşmaya başladı. 3 eşli olduğunu ve 9 çocuğu bulunduğunu söyleyen zanlının, B.Y.'ye denizde vals yapmayı öğretmeye çalıştığı, 12 yaşındaki D.A.'nın da arkasına geçerek cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. Bunun üzerine denizden fırlayan kızlar güvenlik görevlilerini çağırarak M.E.Ç.'i yakalattı.

Gözaltına alınan, evli ve bir çocuk babası olduğu belirtilen M.E.Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. M.E.Ç. Antalya 7'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde ‘cinsel saldırı’ ve ‘taciz’ suçlamasıyla 7 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

KIZLARI VE ÇEVRECİLERİ SUÇLADI

Zanlı, geçen günlerde görülen ilk duruşmada, cinsel saldırı ve tacizde bulunduğu iddia edilen kızları, ‘Erkeklere karşı acımasız’ olmakla, diğer çevrecileri de ‘bağcı dövmek’ istemekle suçladı. M.E.Ç. ifadesinde şunları söyledi:
“B.Y, bana D.A.'nın sınıfındaki bütün erkekleri dövdüğünü söylemişti. Erkeklere karşı acımasız. Ben kendini çocuklara adamış birisiyim. Çocuklar için Mavi- Yeşil Çocuk Kulübü'nü kurdum. Kendini genç hissedenler için de Mavi-Yeşil Çevre, Gençlik ve Spor Derneği'ni kurdum. Ben diğer çevreciler gibi değilim. Diğer çevrecilerin onda 9'u, bağcı dövmek içindir. Benim çevreciliğim üzüm yemek içindir. Davaya konu olan yer de mavi bayraklı bir yerdir. Orada böyle bir şey yapmam imkansız.”

Mahkeme M.E.Ç'nin tahliye talebini geri çevirerek duruşmayı erteledi.
Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2006 Çarşamba 18:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?