22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Çocuk sömürüsüne ceza

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, çocuklarını gece çiçek ve boncuk satmaya zorlayan 4 aileye encümen tarafından 250'şer YTL para cezası verildi. 

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu başkanlığında toplanan Alanya Belediye Encümeni, küçük yaştaki çocuklarını gece çiçek ve boncuk satmaya zorladığı iddia edilen 4 aileye para cezası verdi. "Çocuklar üzerinden ticaret" yapıldığı gerekçesiyle hazırlanan zabıta tutanaklarının görüşüldüğü toplantıda, 4 aileye 250'şer YTL para cezası verildi. Alanya'da çocukların sırtından kimseye para kazandırmayacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, önümüzdeki günlerde çiçek ve boncuk satan ya da aileleri tarafından değişik alanlarda çalışmaya zorlanan çocuklar konusunda sert tedbirler alacaklarını belirterek, "Polisle işbirliği içerisinde çalışacağız ve sokakta çalışmaya zorlandıklarını tespit ettiğimiz çocukların ailelerine 2 bin YTL'ye kadar para cezası uygulayacağız. Ayrıca ilgili bakanlıklara başvurarak Alanya'da bir çocuk sığınma merkezi açılmasını isteyeceğiz. Bu merkez Alanya'ya açılana kadar sokakta görülen çocukları Antalya'daki çocuk sığınma merkezlerine yollayacağız" dedi. 

Alanya ve beldelerinin arıtma sorununa da değinen Sipahioğlu, Demirtaş-Okurcalar arasında yaşanan arıtma sorununun 50 milyon YTL ile çözülebileceğini söyledi. Sipahioğlu, bu paranın temini için ilgili bakanlıklara başvuracaklarını kaydederek, "Alanya Arıtma Tesisi'nin mevcut kapasitesini arttırmak ve tüm beldelerdeki arıtma sorunlarını gidermek zorundayız. Bu yönde girişimlere başlayacağız" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2006 Cuma 19:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?