7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Dedesinin camiinde namaz kıldı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bayram namazını bir dönem dedesi Şeyh Ahmet Efendi'nin de imamlık yaptığı Kalekapısı'ndaki Tekeli Mehmet Paşa Camisi'nde kıldı. Baykal, namaz sonrasında vatandaşlarla birlikte sıraya girerek simit satın aldı. Baykal'a çocukluk arkadaşı Dr. Kadir Yakut da eşlik etti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kurban Bayramı'nı memleketi Antalya'da geçiriyor. Konyaaltı semtindeki evinden erken saatte çıkan Deniz Baykal, bayram nazamından önce tarihi Kaleiçi'ni gezdi. Yürüyerek Kalekapısı'na kadar çıkan Baykal'a çocukluk arkadaşı Dr. Kadri Yakut ile CHP İl Başkanı Ömer Melli eşlik etti. CHP Genel Başkanı bayram namazını bir dönem dedesi Şeyh Ahmet Efendi'nin de imamlık yaptığı Tekeli Mehmet Paşa Camisi'nde kıldı.

Namazdan sonra cami önünde bekleşen vatandaşlar ile de bayramlaşan Baykal, bayram mesajında şunları söyledi: "İslam dünyası maalesef büyük acılar yaşıyor. Bayramı anlamına uygun şekilde kutlam imkanına sahip değiliz. Büyük çatışmaların, acı olayların yaşandığı bir dönemin içinden geçiyoruz. Ama hepimiz iyi niyetle bugünlerin aşılacağına, barışın, huzurun, kardeşliğin hem kendi memleketimizde hem de bütün İslam dünyasında egemen olmasını temenni ediyoruz. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Türkiye'ye büyük haksızlıklar yapıldı. Büyük yanlışlıklar yapıldı. Büyük acılar yaşatıldı. İnşallah bunlara bir son verecek, bir yeni dönem açılacaktır. Bunu sağlamaya çalışıyoruz. Daha güzel bir ortamda bayramınızı kutlamayı isterdik ama ne yapalım dünyanın şartları bu. Bu şartlar içinde de yine birbirimize olan sevgimizi, dostluğumuzu, daha iyi birdöneme olan inancımızı ayakta tutmaya çalışıyoruz."

Baykal, bayram namazının ardından evine giderken bir simitçi dükkanının önünde durdu. Burada sıraya giren Baykal'a vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Baykal'ın simit sırasında beklediğini gören bazı sürücüler araçlarını caddenin üzerinde bırakarak bayramlaştı. Baykal sırası gelince arkadaşı Dr. Kadir Yakut ile birlikte 12 tane simit satın aldı. Baykal aldığı simitler karşılığında 10 YTL verdi. Baykal ikinci kez para uzantınca arkadaşı uyararak verdiği miktarın yeterli olduğu ikazında bulundu.

Baykal daha sonra bir bankanın ATM'sinden para çekmek istedi. Ancak kendisini görüntüleyen basın mensuplarını görünce bundan vazgeçerek Konyaaltı'ndaki evine gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2007 Perşembe 15:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?