21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Engelliler Festivali başladı

1. Ulusal Engelliler Kültür-Sanat ve Spor Festivali, Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan kortejle başladı.
Kepez Belediyesi tarafından organize edilen 1. Ulusal Engelliler Kültür-Sanat ve Spor Festivali, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı.

Tören sonrası kortej yürüyüşüne bedensel, zihinsel ve işitme engellilerin yanı sıra vatandaşlar da katıldı. Cumhuriyet Caddesi'nden başlayan kortej, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda sona erdi. Burada Merkez İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencilerinin sergilediği halk oyunları, izleyenler tarafından beğeni topladı. Beyaz Baston Görmeyenler Derneği'nin şiir dinletisi, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Açılış konuşmasını yapan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, "Antalya'da birçok festival düzenleniyor. Tanıtım için bunların hepsi gerekli" dedi. Öner'den sonra konuşan Türkiye Sakatlar Konfedarasyonu Genel Başkanı Faruk Öztimur, "Ülkemizde mimari engeller var. Ben tekerlekli sandalyemi kullanarak yürüyorum. Ama önümde kaldırım varsa, ben mi özürlüyüm yoksa kaldırım mı özürlü? Bu ülkede mimari özür var. Biz de yok" diyerek sözünü bitirdi.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel yaptığı konuşmasında, "Antalya'nın bugün ev sahipliği yaptığı engelliler festivali gerçekten Antalya'ya onur ve gurur yaşattığını" söyledi. Daha sonra Vali Yüksel engelli sporcularla tokalaştı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 07:07:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?