21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Esnafa beyaz bayrak

Sahillerdeki 'mavi bayrak'ın bir benzeri toplu gıda satışı yapılan yerler için uygulanacak. Antalya Tarım İl Müdürlüğü, 'beyaz bayrak' uygulaması başlattı.

Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı 4 kişilik ekip esnafı kontrol ederek puan verecek. 100 puanı aşan esnaf, beyaz bayrak almaya hak kazanacak. Esnafa bayrakla birlikte, beraat da verilecek.

Antalya Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Orhan Tolunay'ı ziyaret etti. AESOB Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette Erçin, toplu gıda maddesi tüketilen yerler için 'Beyaz Bayrak' uygulaması başlatacaklarını belirterek, başkan Tolunay'dan destek istedi.

Proje hakkında AESOB üyelerine bilgi veren Bedrullah Erçin, beyaz bayrak almaya hak kazanan esnafların gıda güvenliğini ispatlamış olacağını belirtti. Erçin, "Bursa, Sivas ve Malatya'da bu sistem uygulanıyor. Bayrağı alan esnaf, sürekli denetlenecek. Bu denetimlerde, şartları bozan herhangi bir unsur tespit edilirse, bayrak geri alınacak. Ayrıca verilen beraatlar Türkçe ve İngilizce olacak. Turistlerde, bu beraattan kaliteli bir yere geldiğini anlayacak." dedi.

"Beyaz bayrağı alacak yerlerin büyük bölümü sizin üyeniz. Sizden de destek bekliyoruz." diyen Erçin'e, Tolunay'ın cevabı "Biz elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Esnafımızın kalitesini ortaya koyarak, işyerlerinde beyaz bayrakları dalgalandıracaklarına inanıyorum." şeklinde oldu.

AESOB, bayrakların yapılması, beraatların bastırılması gibi bazı giderleri karşılayacak. Esnafın denetlemesini ise Tarım İl Müdürlüğü ekipleri yapacak.

.
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2006 Salı 17:33:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?