22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Evinden sonra dükkanı da soyuluyordu

Antalya'da bir kuyumcunun evine giren hırsızlık zanlıları, daha sonra da evde bulunan kuyumcu mağazasının anahtarını alarak mağazayı soymaya kalktı.

Olay, Bahçelievler Mahallesi Konyaaltı Caddesi üzerinde bulunan Mahmut Konuk Apartmanı Kat 4 daire 8'de sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Şükrü Büyükduman'ın evinin kapısını maymuncukla açan hırsızlık zanlıları Büyükduman'ın evinde değerli eşya bulamayınca pantolonunun cebinde bulunan 20 YTL, mağazanın anahtarları, arabanın anahtarları ve 1 adet cep telefonu alarak olay yerinden uzaklaştı.

Hırsızlık zanlıları, çantanın içinde bulunan kartlardan Balbey Mahallesi 400 Sokak üzerinde bulunan Yılmaz Kuyumculuk mağazasının adresini tespit etti. Daha sonra kuyumcu mağazasına gelen hırsızlık zanlılar, mağazanın kepengini ve kapıyı anahtarlarla açarak içeri girdi. Hırsızlık zanlıları içeri girdikleri sırada alarm devreye girdi.

Alarmı iptal edemeyen hırsızlık zanlıları, bir vatandaşın kendilerini görmesi sonucu olay yerinden hızla kaçtı. Alarmın çalması ve ihbar üzerine gelen polis ekipleri kepengin ve kapının zorlanmadan anahtarla açıldığını görünce kısa bir şaşkınlık yaşadı. Polis ekipleri mağaza içinde yaptıkları incelemede vitrinin üzerinde altın saatlerin durduğunu ve mağaza içinde hiçbir şeye dokunulmadığını tespit etti.

Mağazanın anahtarlarının çelik kasa üzerinde durduğunu gören polis ekipleri ilk önce 2 ihtimal üzerinde durdu. Mağazanın ortaklarından Osman Karakuzu'nun olay yerine gelerek, ortağının evine hırsızların girdiği ve mağazanın anahtarlarını aldığını söylemesi üzerine polis ekipleri hırsızların peşine düştü. Şükrü Büyükduman, ilk olayın şokunu üzerinden atamazken mağazanın soyulmaya çalışıldığını duyunca ikinci bir şok yaşadı.

Büyükduman, "Biz uyuyorduk kapıyı açıp içeri girmişler. Sabah 5 ile 7 saatleri arasında olmuş. Pantolonumu alıp cebinde bulunan mağazanın, arabanın anahtarlarını almışlar. Masanın üzerinde duran cep telefonunu alıp gitmişler. Mağazaya girmeye çalışırken alarm çalmış, hiçbir şeye dokunamadan kaçmışlar" dedi. Polis ekipleri olayla ilgili araştırma başlattı.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 12:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?