22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Gelinin öldürtmek isteyen kadına şantaj

Antalya'da oğlu ile birlikte gelinini öldürmek için plan yapıp, bir suç örgütü kiraladığı iddia edilen anne, sesini kaydeden suç örgütünün şantajıyla karşılaştı. Örgüt tarafından kaçırılan anne ve oğluna zorla senet imzalattırıldı.

Olayın polis tarafından haber alınmasının üzerine harekete geçen Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, aralarında gelinini öldürmek isteyen anne ve oğlunun da bulunduğu toplam 8 kişiyi gözaltına aldı. İddiaya göre, A.G. (Ali Goncalar) ve annesi A.G. (Ayşe Goncalar) gelinleri E.'yi (Esma) öldürmek için çıkar amaçlı bir suç örgütüyle anlaştı.

Suç örgütü anlaşma sırasında annenin verdiği ölüm emrini bir kasete kaydetti. Örgüt, bu ses kaydını kullanarak şantaj yapmaya başladı. İsteklerinden cevap alamayan örgüt üyeleri, anne ve oğlunu sırasıyla Doğugarajı, Soğuksu ve Dokuma'da bulunan evlerde toplam 15 gün boyunca silah zoruyla tuttu. Olaydan haberdar olan gelin E.'nin ailesi, kızlarını alarak Antalya'nın Duraliler Köyü'ne götürdü. Örgüt üyeleri bu arada kaçırdıkları anne ve oğlundan fidye isteyerek zorla senet imzalattırdı.

Olayın polis tarafından duyulması üzerine Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, şahısların tutulduğu eve yönelik operasyon düzenledi. Yapılan çalışmalar sonunda kaçırılan anne ve oğlu ile suç örgütü üyesi oldukları iddia edilen A.B. (25), Y.Ü. (25), M.Ö. (29), A.G. (23), S.Ö. (25), Ş.E. (28) isimlerindeki şahıslar gözaltına alındı.

Yakalanan şahısların işyeri ve göstermiş oldukları yerlerde, toplam 116 bin YTL'lik üç senet, 1 adet tabanca ve fişekler, 1 adet gaz tabancası ve fişekleri, 11 adet fişek, 1 adet pompalı av tüfeği ve bu tüfeğe ait fişekler, 1 adet şarjör, 1 adet ses kayıt cihazı ve kasetleri, 1 adet sallama tabir edilen bıçak, 1 adet sopa ve 1 adet CD ele geçirildi. Şüpheliler, alınan ilk ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 16:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?