22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Haşim İşcan'da ince işler

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Eski Hal alanında yaptırılan Haşim İşcan Kültür Merkezi inşaatı büyük oranda tamamlandı. Kaba inşaatı biten Kültür Merkezi'nin alçı, seramik, mermer, boya, mekanik elektrik aksamı gibi ince inşaat işleri yapılıyor. İyice belirginleşen Kültür Merkezi'nin mart ayında bitirilmesi hedefleniyor.

Temmuz 2005'te Başkan Menderes Türel'in katıldığı törenle temeline ilk harcı koyulan kültür merkezi inşaatının yüzde 75'i tamamlandı. Mimar Ziya Canbazoğlu tarafından projesi çizilen Kültür Merkezi, modern mimarisiyle dikkat çekiyor.

AKM'nin ardından kentin ikinci kültür merkezi olacak olan Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin açılışı ile kentteki salon ve sergi alanı açığı büyük ölçüde karşılanmış olacak, bölge halkı sanatla buluşacak, Eski Hal ve çevresi canlanacak ve Antalya kültür ve sanat kenti olma yolunda önemli bir adım atmış olacak. Toplam 11 bin 59 metrekare inşaat alanına sahip Haşim İşcan Kültür Merkezi, biri zemin olmak üzere 3 kattan oluşacak.

Kültür Merkezi'nde bin ve 700 kişilik iki oditoryum, kulis, fuaye, 4 cep sineması, yönetim birimleri, İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı ile 8 sınıfı yer alıyor. Kültür Merkezi'nde ayrıca, çeviri odaları, fotoğrafçılık, bilgisayar, yabancı dil, rehberlik, heykel, resim atölyeleri, kütüphane, arşiv birimleri, kafeterya ve 177 araç kapasiteli otopark bulunuyor.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 17:02:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?