22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Hayvanat bahçesi dezenfekte edildi

Kuş gribi hastalığının her geçen gün yayılmasıyla birlikte Antalya Hayvanat Bahçesi'nde 'Kuş gribi alarmı' verildi.

Türkiye'yi etkisi altına alan ve her geçen gün yayılan kuş gribiyle ilgili olarak Antalya Hayvanat Bahçesi'nde bir dizi önlem alındı. Kanatlı hayvanlardan bulaşan kuş gribiyle illgili olarak alarma geçilen Antalya Hayvanat Bahçesi'nde hastalık ile tedbirler arttırıldı.

Hayvanat Bahçesi sürekli olarak dezenfekte edilirken, kanatlı hayvanların bulunduğu kümesler ise koruyucu brandalarla kapatılıyor. Kümeslerin hava almasını sağlayan özel brandalarla, içeriye serçe ve benzeri kanatlı hayvanların girmemesi amaçlanıyor.

Antalya Hayvanat Bahçesi'nde yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgi veren, Sorumlu Müdür Süleyman Karaca, kuş gribi hastalığının yayılmasının duyulması ile birlikte hemen önlemlerini aldıklarını belirterek, "Kuş gribinin yayılması haberinden sonra hastalığa karşı tedbirlerimizi arttırdık. Hayvanat bahçemizi sürekli dezenfekte ediyoruz. Özel kıyafetlerini giyen arkadaşlarımız, konuyla ilgili çok titiz çalışıyorlar. Biz de konunun ciddiyetiyle ilgili arkadaşlarımızı uyarıyoruz. Ayrıca kanatlı hayvanların bulunduğu kümesleri de brandalarla kapatarak içeriye başka kanatlı hayvanların girmemesini sağlıyoruz" diye konuştu.

Karaca, sürekli olarak kanatlı hayvanlarla temas içinde bulundukları için ister istemez bir tedirginlik yaşadıklarını ifade ederek, aldıkları önlemler sonucunda korkulacak birşey olmadığını söyledi. Karaca, kuş gribi hastalığının ortaya çıkmasından sonra hayvanat bahçesini ziyarete gelen ziyaretçi sayısında bir eksilme olmadığını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 17:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?