21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Huysuz çocuklara yoga eğitimi

Antalya'da hizmet veren bir anaokulu, okul çağına gelmemiş çocuklara yoga dersleri veriyor. Minikler yoga ile kendilerini daha rahat hissettiklerini söyledi.

Antalya'da okul öncesi çocukların resim, müzik, bale gibi değişik alanlarda eğitim aldığı Doktor Teyze Minikler Akademisi'nde yoga dersleri de verilmeye başlandı. 5-6 yaş arası çocuklar, eğitmen Seval Nayman öncülüğünde yoga yaparak hem rahatlıyor hem de eğleniyor. Miniklerin yoga seansı müzik eşliğinde 20 dakika sürüyor.

Yoga eğitiminde doğal nefes alıp-vermenin çok önemli olduğunu söyleyen yoga eğitmeni Seval Nayman, "Maalesef çocuklar ailelerinin gerginliklerini kendileri de yaşıyor. Biz bu gerginliği nefes alıp-verme yöntemiyle unutturuyoruz. Yoga ile çocukların daha huzurlu ve sakin olmasına çalışıyoruz" dedi.

Yoganın temel amacının pozitif sağlık olduğunu vurgulayan Nayman, "Dünya Sağlık Örgütü'nün de pozitif sağlık tanımı fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal anlamdaki tüm alanlarda sağlıklı olma halidir. Biz de burada pozitif sağlık amacıyla çocuklarla birlikte yoga çalışmaları yapıyoruz. En önemlisi çocuklar doğal nefes almayı öğrendikleri için kendi duygularını bastırmadan kontrol etmeyi öğreniyorlar" diye konuştu.

Müzik eşliğinde yoga yapan minikler seans sonunda sakinleştiklerini, dinlendiklerini ve huzurlu olduklarını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 16:34:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?