22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İki gecekondu alev alev yandı

Antalya'da, Onay ve Özdemir ailelerine ait bitişik gecekondu elektrik kontağından çıkan yangında kül oldu. Yangın sonrası iki aileden toplam 17 kişinin kaldığı ev kullanılamaz hale geldi.

Fevzi Çakmak Mahallesi 6205. sokakta bulunan bitişik iki gecekondu gece saat 03:00'de çıkan yangında kül oldu. Elektrik konağından çıkan yangında alevler ahşap çatıyı sardı. Çatıdan gelen seslere uyanan Hüseyin Onay, eşi ve çocuklarıyla bitişik gecekonduda kalan Özdemir ailesini de uyandırarak sokağa çıktı. Ailenin yangını erken fark edip evden çıkabilmeleri bir facianın atlatılmasını sağladı.

İtfaiye ekiplerine haber veren aile yangını kendi imkanlarıyla söndürmeye çalıştı. Olay yerine gelen itfaiye ekibi evin elektrik kablosunu kestikten sonra yangına müdahale etti. Çok sayıda itfaiye eri ve 4 itfaiye aracıyla müdahale edilen yangın uzun süren çalışma sonrasında söndürüldü. Yangın sonrasında iki aileden toplam 17 kişinin kaldığı ev kullanılamaz hale geldi.

Evinin tamamen yandığını gören inşaat işçisi Hüseyin Onay, çatıdan gelen sesleri duyup uyandığını belirterek "Baktığımda çatıdan alevler yükseliyordu. Eşimi ve çocuklarımı dışarı çıkarıp yan taraftaki aileyi uyandırdım. Daha sonra cüzdanımı almak için eve tekrar girmeye çalıştığımda çatıdan gelen alevler nedeniyle kolum ve kulağım yandı" dedi.

 

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 10:55:42
Güncelleme :9 Ocak 2008 Çarşamba 11:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?